KOSOVSKA POLICIJA TVRDI: ROSU ne koristi terorističke metode! Nismo minirali prugu!
Foto: Printskrin Yt

Negiraju

KOSOVSKA POLICIJA TVRDI: ROSU ne koristi terorističke metode! Nismo minirali prugu!

Politika -

Kosovska policija negirala je danas da njena specijalna jedinica ROSU koristi terorističke metode i da je u subotu postavila eksploziv kako bi sprečila da voz koji je krenuo iz Beograda uđe na Kosovo, prenosi list "Lajmi".

Reagujući na izjavu Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovana Drecuna Kosovska policija u saopštenju tvrdi da ona nije destabilizujući faktor, već institucija koja sprovodi zakon i čiji je mandat zaštita reda i javne bezbednosti, kao i bezbednosti generalno, "uključujući kontrolu i nadzor granica"prenosi prištinski list.

Kosovska policija tvrdi i da je, po pitanju voza, 14. januara preduzela sve akcije u skladu sa kosovskim ustavom, važećim zakonima i operativnim planom kako bi garantovala ustavni poredak, opštu bezbednost i, u konkretnom slučaju, sprečila ulazak, kako navodi, "nezakonitog voza" na teritoriju Kosova.

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da su događaji oko voza posledica dugotrajnog političkog, ekonomskog pritiska koji Priština vrši na Srbe na KiM.

"Imamo Rosu koja se služi teroriostičkim metodama. Oni su sami postavili eksploziv na šinama, a zatim je jedinica krenula da vidi da pruga nije minirana. Sve je iskorišteno za diverzantski upad", rekao je Drecun za RTS.

BONUS VIDEO: Prelazi sa KiM tanka linija za sukob

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja