KOSOVSKI ALBANCI SE HVALE: Napravili smo svoju vojsku!
Foto: AP

Svakim danom sve više jačaju

KOSOVSKI ALBANCI SE HVALE: Napravili smo svoju vojsku!

Politika -

Tači kaže da su Bezbednosne snage Kosova njihova buduća vojska, koja će moći da interveniše i na Kosovu i u regionu

Bezbednosne snage Kosova (BSK) predstavljaju buduću vojsku Kosova i da su najbolji pokazatelj karaktera kosovskog društva s obzirom na zastupljenost pripadnika svih zajednica i unapređeni rodni sastav, rekao je Hašim Tači.

Kosovski predsednik je to izjavio na otvaranju Centra za traganje i spasavanje BSK-a, u selu Pomazatin u Kosovu Polju, objavljeno je na sajtu kosovskog predsedništva.

Tači je tom prilikom istakao da BSK sve više jačaju u pravcu održavanja operativnih kapaciteta.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

- Saradnja sa našim strateškim partnerima Sjedinjenim Američkim Državama, posebno sa gardom Ajove, sa NATO-om i KFOR-om, svakoga dana se odražava na povećanje, jačanje i modernizaciju BSK-a - rekao je Tači.

Hitne intervencije BSK-a, bilo da su na Kosovu ili u regionu, prema njegovim rečima, najbolje pokazuju koliko su spremni njihovi pripadnici, kako u operativnom pogledu, tako i u psihološkom i moralnom.

- BSK je slika vrednosti našeg društva. BSK je buduća vojska Kosova - zaključio je Tači, zahvalivši vladama zemalja koje su doprinele povećanju profesionalizma i logističkih kapaciteta Centra za potragu i spasavanje pri BSK-u.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track