KRKOBABIĆ O PARLAMENTARNIM IZBORIMA: Odluka o tome zavisi od SNS
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

PUPS se sprema

KRKOBABIĆ O PARLAMENTARNIM IZBORIMA: Odluka o tome zavisi od SNS

Politika -
Svako ko danas priča o izborima, priča zato što nema drugu temu. Naša mogućnost da utičemo na tako nešto, potpuno sam realan i svi moraju da budu realni, je nikakva, rekao je Krkobabić

BEOGRAD - Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije i generalni direktor Pošta Srbije Milan Krkobabić izjavio je danas da odluka o izborima zavisi isključivo od Srpske napredne stranke, a da se njegova stranka permanentno sprema.

"Svako ko danas priča o izborima, priča zato što nema drugu temu. Naša mogućnost da utičemo na tako nešto, potpuno sam realan i svi moraju da budu realni, je nikakva", rekao je Krkobabić na TV Pink.

SNS ima većinu u parlamentu i takva odluka zavisi isključivo od njih, od njihove procene da li su i kada su ti izbori celishodni, istakao je on i dodao "mi osluškujemo, mi se spremamo, permanentno se spremamo".Izveštaj MMF-a je "događaj sezone"Izveštaj poslednje revizije aranžmana sa MMF-om je "događaj sezone" i verifikacija napora od godinu i po dve dana da se stabilizuju javne finansije zemlje, ocenio je Krkobabić.

"Odgovoran čovek želi da mu penzija bude redovna i sigurna, a visina zavisi od toga koliko smo u stanju da sredimo situaciju u ovoj zemlji", jer "iz praznog ćupa nema ničeg" i o tome kakve će biti penzije može se raspravljati samo ako bude pun budžet, rekao je Krkobabić.

On je ocenio da uslovi poslovanja nisu nešto bolji u odnosu na prošlu godinu i da je izražena tržišna konkurencija, a da javna preduzeća zahtevaju suštinske dubinske promene.

"Radnici moraju da budu zastupljeni u optimalnom broju. Ne sme da ih bude ni previše, ni premalo, ali nikako ne mogu biti tretirani kao trošak poslovanja", naglasio je Krkobabić.

Krkobabić je dodao da je spas u pokretanju privrednih aktivnosti, pronalaženju novih poslova i oštroj borbi sa konkurencijom, da se moraju osvajati nova tržišta i otvarati nova radna mesta.

On je ocenio da Er Srbija pravi dobre korake, kao i Aerodrom, Elektromreža i Pošta i da počinje da se kristališe određen broj dobrih, jakih, pravih preduzeća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track