KURIR MIRIO POLITIČARE: Šutanovac i Bečić se bockali, Zorana i Antić spustili loptu

Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika

KURIR MIRIO POLITIČARE: Šutanovac i Bečić se bockali, Zorana i Antić spustili loptu

Politika -
Godinu za nama obeležile su i svađe na političkoj sceni. U duhu Božića pokušali smo da smirimo strasti između aktera dve najoštrije rasprave, a da li nam je uspelo, prosudite sami

BEOGRAD - Godinu za nama obeležile su i svađe na političkoj sceni, a najteže reči razmenili su Branko Ružić iz SPS i Aleksandar Jovičić iz SNS. Pošto je Ružić komentarisao „Utisak nedelje“, te da političari treba da stanu u odbranu vladavine prava, istupio je mladi naprednjak i rekao da je Ružić tajkunska ulizica i podguzna muva Dragana Ðurića i Miroslava Miškovića. Žestoko je bilo i između ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović i ministra energetike Aleksandra Antića, toliko da je Antić čak zamolio premijera da reaguje i smiri strasti. Kraj godine je zapečatila svađa na Trgu Nikole Pašića kad je tokom skupštinskog zasedanja poslanik DS Dragan Šutanovac rekao predsedavajućem Igoru Bečiću iz SNS da je đubre i ološ, pošto mu je ovaj isključio mikrofon! U duhu Božića, Kurir je pokušao da pomiri ljute rivale. Ružić je u startu odbio našu ideju da makar za praznike izgladi odnose s mladim naprednjakom, ali su ostali akteri razmenili božićne čestitke. Da li nam je pomirenje i uspelo, prosudite sami.

 Igor Bečić
Igor Bečić

POMIRENJE 1 Potpredsednik Skupštine iz tabora naprednjaka i poslanik DS Bečić: Nauči poslovnik između skijanjaŠutanovac: Želim ti da nađeš mir u sebiDragan Šutanovac, poslanik DS, poželeo je Igoru Bečiću (koga je pre dvadesetak dana nazvao ološem) da nađe mir u sebi!- Bez obzira na političke nesuglasice između Bečića i mene, njemu, kao i svim građanima, želim da praznike provedu u blagostanju. Bečiću želim da nađe mir u sebi da u sledećoj godini predsedava Skupštinom kao jedan od poslanika koji uvažavaju svoje kolege upravo u božićnom duhu - kazao je Šutanovac.Poslanik iz redova naprednjaka mu je poželeo mnogo sreće u novoj godini, ali i da nađe malo vremena, u pauzi između skijanja, kako bi naučio poslovnik!- Želeo bih Šutanovcu da poželim mnogo lične i porodične sreće, zdravlja, mnogo tolerancije u 2015. i pošto nas čeka živa skupštinska rasprava, da iskoristi mogućnost odmora pa da u pauzi između skijanja prouči poslovnik u cilju kvalitetnije rasprave u Skupštini - kazao je Bečić, a građanima Srbije poželeo je da kroz sprovođenje Vladinih reformi stigne mnogo više investicija, te radnih mesta.

Zorana Mihajlović
Zorana Mihajlović

Aleksandar Antić
Aleksandar Antić

POMIRENJE 2 Ministarka saobraćaja iz SNS i ministar energetike iz Dačićevog jata MIHAJLOVIĆ: MOŽDA KEVĆEM, ALI UVEK KAŽEM ISTINUANTIĆ: DA RADIMO KAO TIMZorana Mihajlović je svom nasledniku poželela dobro zdravlje, a što se posla tiče, sviđala se ona nekom ili ne, započeto mora da se završi.- Antiću, ali i svakome želim i želela sam dobro zdravlje. I nikad nisam mislila drugačije. Zaista se nisam svađala ni sa kim, pa ni sa Antićem. A što se posla tiče, mogu da se ne sviđam nekome, da misle da grakćem, kevćem, šta god... Ali se trudim da radim najbolje što mogu, a uvek ću sve reći, ma ko da je u pitanju - kaže Mihajlovićeva.Antić joj je uzvratio istom merom.- Zorana i ja nemamo nikakve razmirice, tako da koleginici želim isto što i ostalim članovima Vlade, lično zdravlje i sreću i da budemo, kao tim, maksimalno posvećeni boljem životu ljudi u Srbiji - odgovorio je Antić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track