Pokret Dosta je bilo zahteva objašnjenje za prošlonedeljne opomene

(KURIR TV) RADULOVIĆ O INCIDENTIMA U SKUPŠTINI: Ustavni sud da spreči nasilje nad poslanicima

Politika -

Poslanici Pokreta Dosta je bilo zatražili su danas objašnjenje za opomene koje su im izrečene prošle nedelje na sednici parlamenta koja je, kako navode, bila na ivici fizičkog obračuna, najavljujući da će od Ustavnog suda tražiti da spreči takav vid "nasilja i kažanjavanja poslanika u parlamentu bez ikakvog obrazloženja".

Šef poslaničke grupe DJB Saša Radulović smatra da je lako izvodljivo da bude reda u parlamentu, a kao primer je naveo da bi u tom smislu korisno bilo da se, recimo, poslanici ne nazivaju kriminalcima i lopužama.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Inače, Radulović tvrdi da poslanici Dosta je bilo nisu nikoga provocirali, niti dobacivali, te da su samo od predsednice parlamenta tražili da dobiju reč i to po Poslovniku.

SKUPŠTINA NASTAVILA ZASEDANJE POSLE INCIDENTA Opozicija i danas o Rističeviću, vladajući o licemerju

Objasnio je da su dva poslanika DJB kažnjena u petak i isključena sa sednice iz nepoznatih razloga, dok su istovremeno poslanici SNS najgrublje vređali poslanike DjB, ali i sve poslanike opozicije, a da nije bilo mogućnosti da DjB odgovori na takvo ponašanje.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Radulović kaže da su pet puta zaredom tada reč dobili poslanici SNS i da su poslanici DJB iz protesta krenuli iz sale, iako su se prethodno javljali po Poslovniku, dok ih je predsednica opominjala da prestanu da dobacuju i da ometaju rad parlamenta.

(VIDEO) URLICI U SKUPŠTINI, UMALO TUČA Opšta svađa zbog Rističevića, zasedanje parlamenta prekinuto!

On ne vidi zašto bi aplauz bio zabranjem u skupštini, to, tvrdi, konstantno rade poslanici SNS.

Foto: Printscreen/YouTube
Foto: Printscreen/YouTube

Novinarima se obratilo i dvoje poslanika DJB koji su isključeni, pa je tako Tatjana Macura rekla da je neopravdano udaljena sa sednice, čime je dovedena u situaciju da joj "kadija i tuži i sudi", s obzirom da na optužbe u parlamentu DJB ne može da odgovori, jer ne dobijaju reč.

Foto: Printscreen/YouTube
Foto: Printscreen/YouTube

Poslanik Branisav Mihajlović, kome je takođe izrečena opomena, rekao je novinarima da je posle silnih uvreda u petak, a na koje nije bilo dozvoljeno da odgovore, DJB iz protesta odlučio da izađe iz sale u čemu si bili ometani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track