KURIR TV OBRAĆANJE TOMISLAVA NIKOLIĆA: Izjasniću se do Božića o svojoj kandidaturi
Foto: Printscreen

KURIR TV OBRAĆANJE TOMISLAVA NIKOLIĆA: Izjasniću se do Božića o svojoj kandidaturi

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, obratio se danas domaćim medijima povodom velikog broja tema.

Naglasak konferencije bio je na kanidaturi za predsednika Srbije, kandidovanju Saše Jankovića, zaštitinika građana i radu fondacije Dragice Nikolić

.

12.46 - Odluka SNS o predsedničkom kandidata zavisi od Vučića

12.36 - Na pitanje da li je tačno da je Bugarski biznismen da je Cvetan Vasilev uplatio donaciju Fondaciji Dragici Nikolić. Nikolić je rekao da je on uplatio 2014. godine 200.000 dinara koji su potrošeni kad su kupovani hrana i lekovi. Novac je uplaćen kada je on preuzimao fabriku stakla u Paraćinu koja nije više njegova. Fondacija je angažovala agenciju koja vodi knjige, ima samo dva zaposlena...

12.34 - Ja ne pišem ankete, ja cenim ljude koji će biti kandidati. Inače Saša Janković nije kandidat. Makar da je bio u politici, u totalnoj opozicji, ali bi sreo bar nekog političara iz Evrope i sveta, na ovoj funkciji sretao je samo one kojima je mogao da pokazuje papire koje je napisao o tome šta je vlada loše radila", rekao je Nikolić.On je dodao da za razgovor sa Obamom, Putinom, Si Đinpingom, treba mnogo više od papira, "morate da ostavite utisak na njega, od tog utiska zavisi kako će da se ponaša prema Srbiji". "To je ono što čovek ima ili nema", rekao je Nikolić.

12.32 - Aleksandar Vučić i ja ne sarađujemo tako čija se reč uvažava. Vučić ima izvršnu i operativnu funkciju i svaki njegov potez može u društvu izazvati promene. Što se tiče ekonomskih mera on se više sluša nego predsedništvo. Ne poznajem boljeg čoveka za ovo od sebe, inače odosmo u haos.

12.30 - Mi smo razdvojeni Drinom, ali se Brisel ne može mešati u Dejtonski sporazum i da sarađujemo sa RS. Kako mi možemo da se distanciramo od RS, Federacija se distancira povremeno od nas, a da RS to uradi je nemoguće. To nekom smeta.

12.28 - Oko parlamentarnih izbora ja sam jednom izneo svoj stav koji nije odlučujući, a koji je izašao iz mog iskustva. Na političkim strankama je da odlučuju kad imaju izbore na predsedniku vlade posebno. Aleksandar Vučić procenjuje da li mu treba podrška, potezi za nove izbore. Dogovaramo se o predsedničkim izborima.

12.26 - Šta će posle da radi kad izgubi predsedničke izbore. Mislim da on čuva to radno mesto. Trebalo bi da razgovara sa onima koji su ga izabrali i sa sobom da li je sve što je uradio u životu bilo u svrhu toga da bude kandidat za predsednika", rekao je Nikolić danas odgovarajući na pitanje novinara smatra li da Janković treba da podnese ostavku kad je već izjavio da će se kandidovati na predsedničkim izborima. Mislim da on treba da se kandiduje, a na njegovom moralu, savesti i časti je hoće li to da uradi sa funkcije na koju ga je izabrala skupstina, to je do njegovog shvatanja morala u politici", rekao je Nikolić.

12.25 - Opozicija u Srbiji je u previranju, a Srbiji treba snažna opozicija. Ja se ponekad pred slaboišću opozicije zapitam da li je to dobro.

12.20 - Nabavka aviona MiG-29 je jedan od najboljih poteza. Dugujemo zahvalnost Rusiji. Srbija zahvaljujući Rusiji nije žigosana, Republika Srpska nije osuđena, bitka u Unesku nije izgubljena. Nikad ne propuštam da govorim o dželatima i palikućama koji žele da uđu u Unesko, ni sa jednom delegacijom.

12.18 - Prešao sam 512.000 km a imam 512 negativnih komentara, ali me to nije sprečilo da obavljam svoju funkciju. Mislim da je vreme da vas do Božića obavestim o svojoj konačnoj odluci o izlasku na predsedničke izbore.

12.16 - Ja sam otvarao mnoga vrata na koja je Vlada Srbije ulazila sa konkretnim predlozima. Vrata mnogim investitorima.

12.14 - Sa Vatikanom nismo imali nikada bolje odnose. Čoveka koji je delegaciju SPC uvrstio u komisiju o Stepincu. Ja molim naš deo komisije da ozbiljno na tome da radi. Mi smo dakle na pragu EU, ali da to nije određeno uslovljavanje Srbije i njihova spoljna politika koja puca po svim šavovima.

12.12 - Hrvatska će u pregovorima sa EU uvek napraviti neki problem. Srbija nije učinila ni jedan korak da te odnose naruši. Ja nikada nisam dobio poziv da nijedno selo u Hrvatskoj posetim. Sa svim bivšim državama bivše Jugoslavije imamo dobre odnose. I sa BiH Srbija ima dobre odonose i BiH ne može ništa da joj prigovori, rekao je Nikolić.

12.11 - Napad na fondaciju je napad na isntituciju predsednika Srbije i Aleksandara Vučića iz centara moći koji su sad oslabljeni

12.09 - Pre više od mesec dana dobio sam pismo od Agencije za sprečavanje korupcije uvredljivo. Na osnovu anonimnog pisma naveli su da imaju indicija da je poslovanje Fondacije Dragice Nikolić skopčano sa koruptivnim radnjama i da donatori mogu da imaju privilegije u Srbijiikolić obraća se medijima Fondacija Draginice Nikolić je dostavila spisak donatora Agenciji za brobu protiv korpucije i taj spisak je tamo.

12.01 - Odužili smo se Karađorđu, Milunki Savić svima onima koji su se borili za slobodu Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track