LEKARI UPOZORAVAJU: Oliveru Ivanoviću narušeno zdravlje posle 10 dana štrajka glađu
Foto: Kurir

Sve gore

LEKARI UPOZORAVAJU: Oliveru Ivanoviću narušeno zdravlje posle 10 dana štrajka glađu

Politika -
Očekuje se pogoršanje jer lider Građanske inicijative SDP i dalje odbija da uzme hranu

KOSOVSKA MITROVICA - Konzilijum lekara bolnice u Kosovskoj Mitrovici ocenio je danas da je zdravstveno stanje Olivera Ivanovića narušeno, ne isključujući mogućnost da dođe do pogoršanja, jer je lider Građanske inicijative SDP nastavio i deseti dan da štrajkuje glađu.

Direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici dr Milan Ivanović izjavio je Radiju Kontakt plus da je zdravstveno stanje Olivera Ivanovića stabilno, ali da ne isključuju komplikacije, jer i pored insistiranja on odbija da uzme hranu.

Rezultati njegovog zdravstvenog stanja pokazuju stanje anemije, slabosti, malaksalosti, dehidratacije, niskog krvnog pritiska (103/58), postoji virusna infekcija, puls mu je usporen, rekao je direktor Zdravstvenog centra. On je dodao da Oliver Ivanović povremeno pokazuje znake psihičke uznemirenosti i nesanice, da uzima potrebne lekove i infuzioni fiziološki rastvor i da je smešten na intezivnoj jedinici kardiologije.

"Konzilijum smatra da je njegovo zdravlje narušeno i ne isključuje pogorrsanje i komplikacije. Oliver Ivanović treba da ima tretman kao i drugi pacijenti na odeljenju, što podrazumeva da mu bude dozvoljen određen broj poseta najbližih članova porodice jer to može uticati pozitivno na tok oporavka", zaključio je dr Milan Ivanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja