LI KEĆIJANG: Prijateljstvo Srbije i Kine je kao vaša loza, što je duže to je bolje i čvršće!

Aplauzi za predsednika kineske vlade

LI KEĆIJANG: Prijateljstvo Srbije i Kine je kao vaša loza, što je duže to je bolje i čvršće!

Politika -
Premijer Kine je hteo da podvuče da prijateljstvo dveju država stoji na čvrstim temeljima

BEOGRAD - Premijer Kine Li Kećijang dobio je gromoglasan aplauz posle završne reči na konferenciji za novinare sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem. Kećijang je hteo da podvuče da prijateljstvo Srbije i Kine stoji na čvrstim temeljima!- U Kini pored Valtera i Novaka Đokovića znamo i za srpsku lozu, a ona što duže odstoji to je ukusnija. Tako će biti i sa prijateljstvom Srbije i Kine - poručio je Kećijang, posle čega je usledio aplauz kineskih i srpskih novinara, ali i svih ostalih u sali!

Li Kećijang izjavio je da Kina podržava evropske integracije Srbije. Kina i Srbija međusobno podržavaju jedna drugu u pitanjima od međusobnog interesa.

"Zalažemo se za očuvanje sistema uspostavljenog posle Drugog svetskog rata", rekao je Li posle razgovora s premiejrom Srbije Aleksandrom Vučićem. Na zajedničkoj konferenciji za novinare Vučić je rekao da Srbija i Kina imaju veoma dobre odnose, bez obzira na razlike u veličini i broju stanovnika, jer vode politiku mira i ne ugrožavju ničiji teritorijalni integritet.

Kineskom premijeru koji je u bilaterlanoj poseti Srbiji posle Samita Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, Vučić je zahvalio što je pokazao veliko poštovanje prema Srbiji. "Hvala mu što poštuje politiku Srbije i evropski put Srbije.Hvala mu što nas tretira kao što bismo voleli da nas svi tretiraju, kao slobodnu i nezavisnu zemlju", kazao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track