LJAJIĆ: Šešelj stiže sutra, kada tačno znaćemo danas!
Foto: Nemanja Pančić

Haški tribunal

LJAJIĆ: Šešelj stiže sutra, kada tačno znaćemo danas!

Politika -
Ljajić je rekao da će Šešelj u Srbiju doputovati redovnim letom i da će država obezbediti avionsku kartu za njegov povratak u Srbiju i dodao da je sve bilo spremno da on dođe u petak, ali da je dogovoren taj okvirni rok do utorka, zbog preporuke lekara i prevoda medicinske dokumentacije na srpski jezik

BEOGRAD - Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom i potpredsednik vlade Rasim Ljajić potvrdio je da bi Vojislav Šešelj sutra trebalo da dođe iz Haga i da povratak lidera radikala ne može da destabilizuje vladu i Srbiju.

Ljajić je rekao da će danas biti poznat termin dolaska Šešelja, koji će doputovati redovnim letom i da će država obezbediti avionsku kartu.

Predsednik Nacionalnog saveza za saradnju sa Haškim tribunalom je podsetio da je utorak dan povratka lidera radikala, koji je dogovoren između lekara pritvorske jedinice Haškog tribunala i samog Šešelja.

Ljajić je podsetio da je sve bilo spremno da on dođe u petak, ali da je dogovoren taj okvirni rok do utorka, zbog preporuke lekara i prevoda medicinske dokumentacije na srpski jezik.

On je istakao da je reč o presedanu, jer Šešelju 12 godina nije izrečena presuda i dodao da je cilj u Haškom tribunalu "izlazak iz ćorsokaka u ovom postupku".

Ljajić je kazao da je cilj u Haškom tribunalu da se iskoristi situacija vezana za bolest Šešelja, da lider radikala izađe iz Haga i dočeka presudu, kakva god ona bila, u Beogradu, a ne u Hagu i da bi tek potom bio pozvan na dan ili dva, kada bude izricanje presude.

Ljajić je ocenio da se vlada ponašala krajnje profesionalno i korektno u ovom postupku, kao i u slučaju drugih pritvorenika i dodao da je u konkretnom slučaju urađeno sve što je potrebno i da su date potrebne garancije.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom je dodao da će danas biti doneta i saopštena odluka vezana za još jednog pritvorenika, koji je bolestan i koji treba da se leči.

( Tanjug/RTV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track