Ljajić o Kosovu: Pregovori oko imovine biće najteži
Foto: Beta Miškov

Nećemo dići ruke od svoje imovine

Ljajić o Kosovu: Pregovori oko imovine biće najteži

Politika -
Priština će na svaki način gledati da izbegne ovu temu. Neće biti ni malo lako ni brzo i to će biti jedna od najtežih tema tokom pregovora, rekao je ministar

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljaljić izjavio je danas da će najvažnija ali i najteža tema pregovora sa Prištinom u Briselu biti imovina na Kosovu i Metohiji.

"Priština će na svaki način gledati da izbegne ovu temu. Neće biti ni malo lako ni brzo i to će biti jedna od najtežih tema tokom pregovora. Ali mi ne možemo dobrovoljno da dižemo ruke od naše imovine", rekao je Ljajić.

On je naveo da postoje orijentacioni podaci o vrednosti imovine koja je povezana sa njegovim ministarstvom, ali da je važnije od toga da je ukupna vrednost srpske imovine koja je do 1990. godine uložena u putnu infrastrukturu, telekomunikaciju, energetsku infrastrukturu i privredne objekte oko 17 milijardi dolara.Prema njegovim rečima, u tu vrednost nije uračunata vrednost poljoprivrednog, građevinskog, šumskog zemljišta, rudna bogatstva, kao ni zgrade i stambeni i poslovni objekti u koje je Srbija ulagala.

(Beta/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track