Ljajić: Samo Vučić može da obezbedi stabilnost
Foto: "Minimum Političke Korektnosti Zahteva Da Svi Stanemo Iza Zajedničkog Kandidata, Da Obezbedimo Konti

Predsednik SDPS

Ljajić: Samo Vučić može da obezbedi stabilnost

Politika -

BEOGRAD - Predsednik SDPS Rasim Ljajić poručio je danas da će ta stranka podržati Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima i ocenio da su stabilnost zemlje, ekonomski razvoj i put ka Evropskoj uniji najvažniji, a da ih je moguće ostvariti samo Vučićevim izborom.

Ljajić je na sednici Gradskog odbora SDPS Beograda rekao da minimum političke korektnosti nalaže da sve stranke vladajuće koalicije stanu iza zajedničkog kandidata, koji će pobediti i obezbediti kontinuitet rada, ali i kako bi se sprečila moguća kohabitacija, jer, kaže, već se pokazalo da u Srbiji ne funkcioniše.

INTERVJU NEDELJE ALEKSANDAR VULIN: Vuk Jeremić želi da bude Vučić!

"Nama treba politička stabilnost i predsednik jake političke snage, koji će moći da sprovodi reforme, ubrza proces ulaska u EU i daje podršku vladi da rešava probleme", rekao je Ljajić.

JEREMIĆ: Nema pobede u prvom krugu, otud nervoza...

On je upozorio da pobeda neće biti laka i da svi koji Vučića već sada proglašavaju predsednikom time čine "medveđu uslugu".

Dodao je da treba mnogo akcije i rada da se početna pozicija, pozicija favorita, pretvori u pobedu.

"Naš cilj treba da bude pobeda u prvom izbornom krugu", poručio je Ljajić.

On je, podsetivši i na nedavne reči lidera SNS, pozvao sve članove SDPS, pre svega na lokalu, da svoje razmirice na terenu ostave po strani i svi glasaju za Aleksandra Vučića i, kako kaže, budućnost Srbije.

Podrška bez političke trgovine

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDP) Rasim Ljajić je napomenuo da se, kao lider SDP, odriče predsedničke kandidature, jer nije momenat za eksperimente.

Ne tražimo ništa, samo više poštovanja i manje nepoverenja, izjavio je Ljajić na izbornoj skupštini beogradskog odbora SDP.

"Želim da učestvujem u utakmici i da pobedim. Želim da animiram svakog člana SDP da u tome učestvuje i da pobedu zajedno ostvarimo, neuspeh našeg kandidata je neuspeh ove stranke i dovodimo u pitanje sve svoje ciljeve", istakao je on.

Ljajić je rekao da iako je uveren da bi njegova kandidatura za predsednika za SDPS bila odlična, odrekao se, jer nije vreme za eksperimente niti momenat da se bilduje stranački rejting.

"Ovo je momenat za mudru i hrabru odluku da podržimo zajedničkog predsedničkog kandidata, ne možemo kad osvajamo mandate na listi SNS u nekim drugim izborima da nas ne interuesuju stavovi partnera", poručio je Ljajić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Okupljanje pristalica SNS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track