LJAJIĆ: Vlada Hagu na vreme poslala izveštaj o Šešelju
Foto: Zorana Jevtić

Uoči izricanja presude 31. marta

LJAJIĆ: Vlada Hagu na vreme poslala izveštaj o Šešelju

Politika -
BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić izjavio je danas da je Vlada prošle nedelje poslala izveštaj Haškom tribunalu o problemima sprovođenja naloga da predsednik Srpske radiklane stranke (SRS) Vojislav Šešelj prisustvuje izricanju presude u tom sud 31. marta.

Ljajić je novinarima u Beogradu rekao da je Tribunal na vreme obavešten, ali da ne može da govori o sadržaju tog izveštaja jer se radi o poverljivom dokumentu.

"Dokument je pod oznakom poverljivosti i dokle god se ne skine ta oznaka mi ne možemo da govorimo o sadržaju dopisa koji je upućen Tribunalu", rekao je Ljajić na pitanje novinara da li je Vlada u predvidjenom roku, odnosno do 15. marta izvestila Hag o problemima sprovodjenja naloga da Šešelj prisustvuje izricanju presude.

Haški tribunal najavio je da će 31. marta doneti presudu Šešelju po optužnici za zločine nad Muslimanima i Hrvatima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93. i naložio Vladi Srbije da obezbedi njegovo prisustvo na izricanju presude.

Šešelj je više puta ponovio da neće dobrovoljno otići u Hag. Na pitanje šta se dešava sa postupkom protiv troje radikala Petra Jojića, Vjerice Radete i Jove Ostojića koje je Haški tribunal optužio zbog uticanja na svedoke i ometanja pravde u postupku protiv Šešelja, Ljajić je rekao da je sve u nadležnosti pravosudnih organa i da Vlada ne može da se meša u rad nezavisnih institucija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track