MARKO ĐURIĆ U MOSKVI: Rusija će nastaviti da podržava Srbiju
Foto: Beta

Gost kongresa Jedinstvene Rusije

MARKO ĐURIĆ U MOSKVI: Rusija će nastaviti da podržava Srbiju

Politika -

MOSKVA - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je u razgovorima sa predstavnicima partije Jedinstvena Rusija (JR) u najvišim institucijama Ruske Federacije dobio uveravanja da će Rusija i dalje podržavati poziciju Srbije, kako po pitanju KiM, tako i po pitanju ekonomskog razvoja.

"Dobili smo zaista više od običnih reči, iskrenu, bratsku podršku i uveravanja da će Rusija i dalje podržavati našu poziciju, kako po pitanju KiM, tako i po pitanju našeg ekonomskog razvoja, gde će u granicama svojih mogućnosti, gledati da tome doprinese", rekao je Đurić za Tanjug iz Moskve.

Prema njegovim rečima, razgovaralo se i o aktuelnim globalnim pitanjima, problemima koji se odnose na međunarodnu bezbednost i smatra da deli zabrinutost zbog tenzija koje postoje u međunarodnim odnosima."Sasvim sigurno da SNS želi da da svoj skromni doprinos miru i stabilnosti, kao velika stranka po broju ljudi, ali koja dolazi iz zemlje koja je relativno mala u evropskim razmerama", rekao je potpredsednik SNS, nakon 15. Kongresa Sveruske političke partije ruskog predsednika Vladimira Putina.

Đurić je istakao da je, u današnjim razgovorima sa najvišim političkim predstavnicima Jedinstvene Rusije, razgovarao i o tome kako da kroz saradnju bratskih partija SNS i JR, unapređujući akciono jedinstvo i političku saradnju, postave temelje za bolje političke odnose između dve zemlje.

"Dogovorili smo se da saradnja između naših stranaka, u smislu susreta, bude intenzivnija, da razmenjujemo naša iskustva, a uputili smo našu iskrenu podršku i ljubav za ruski narod, zemlju i naglasili da mi sankcije protiv Rusije nećemo uvoditi, jer smo i sami u prošlosti imali gorko iskustvo", rekao je Đurić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track