Matejin: Pajtić bio samo na dve sednice i to svečane
Foto: Beta Dragan Gojic Novembar 2014

Polemika u Skupštini Vojvodine

Matejin: Pajtić bio samo na dve sednice i to svečane

Politika -
Matejin je precizirao da je, u poslednjih sedam meseci Pajtić bio na svega dve sednice što, kako je rekao, govori njegovom odnosu

NOVI SAD - Sednicu Skupštine Vojvodine, na kojoj je razmatran izveštaj o izvršenju lanjskog pokrajinskog budžeta, obeležila je i polemika koja je usledila nakon konstatacije šefa poslaničke grupe SNS Predraga Matejina o tome da je predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić “jako retko prisutan” na skupštinskim sednicama.

Pri kraju rasprave o tom izveštaju, nakon što je prethodno na sednicu došao i Pajtić, Matejin je izrazio zadovoljstvo zbog njegovog prisustva i dodao da predsednik pokrajinske vlade, verovatno zbog zauzetosti “nekim drugim angažmanima” nije prisustvovao ili je “jako retko prisustvovao” skupštinskim sednicama oko pola godine.

Matejin je precizirao da je, u poslednjih sedam meseci Pajtić bio na svega dve sednice pokrajinskog parlamenta, koje su bile svečane a ne radne, što kako je rekao, govori njegovom odnosu prema Skupštini AP Vojvodine.

Odgovarajući na te primedbe, Pajtić je upitao Matejina da li se primedbe u vezi sa “drugim angažmanima” odnose na njegov rad na Univerzitetu u Novom Sadu ili na angažovanje kao predsednika DS. “Ja sam profesor univerziteta”, rekao je Pajtić i pokazujući na deo skupštinske sale sa poslanicima DS-a, dodao da u toj grupi “ima mnogo profesora univerziteta, diplomiranih pravnika i ekonomista a nikog nema sa kupljenim diplomama, niti sa prepisanim doktoratima”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track