MEHO OMEROVIĆ O LINČU VUČIĆA: Strašno je što se desilo, pogoditi u lice čoveka koji je prižio ruku

Osuda napada

MEHO OMEROVIĆ O LINČU VUČIĆA: Strašno je što se desilo, pogoditi u lice čoveka koji je prižio ruku

Politika -
Napasti čoveka, koji je došao da se pokloni nevinim žrtvama, pogoditi ga u lice je nepoštovanje žrtava, ali i pokušaj da se zaustavi proces pomirenja i odbaci pružena ruka, naveo je Omerović

BEOGRAD - Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović ocenio je danas da je napad na premijera Aleksandra Vučića u Potočarima pokušaj da se zaustavi proces pomirenja i da pokazuje nepoštovanje prema žrtvama.

"Strašno je to što se desilo. Napasti čoveka, koji je došao da se pokloni nevinim žrtvama, pogoditi ga u lice je nepoštovanje žrtava, ali i pokušaj da se zaustavi proces pomirenja i odbaci pružena ruka od strane Vučića", naveo je Omerović u saopštenju. Taj kamen je sada na licu Bošnjaka, ocenio je Omerović, i velika sramota i šteta koju su naneli sopstvenom narodu.

"Majke Srebrenice koje imaju najveću bol i patnju zagrlile su i na rever od sakoa Vučiću stavile cvet, a neki bolesni umovi, huligani koji žive od mržnje i za mržnju su pokazali koliko poštuju i žrtve i koliko žele dobro svom narodu", naveo je Omerović.

Vučić i srpska delegacija napadnuti su danas u Potočarima nakon zvaničnog dela komemoracije, iz mase kamenicama, cipelama i flašama s vodom, prilikom čega je premijer pogođen kamenom u glavu, a naočare su mu slomljene.

Pojedinci iz mase, koji su vikali "Alahu egber" (Bog je veliki) i "Umri četniče" nasrtali su na obezbeđenje u pokušaju da dođu do Vučića. Policija je intervenisala, delegacija je evakuisana i sprovedena do automobila, nakon čega su napustili Potočare, a ubrzo nakon toga uhapšen je jedan od napadača na srpsku delegaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track