MIHAJLOVIĆ: Ishod razgovora u Briselu odgovara ekstremistima
Foto: Fonet

Krah pregovora

MIHAJLOVIĆ: Ishod razgovora u Briselu odgovara ekstremistima

Politika -
Briselski dijalog je za Srbiju mogućnost da se dođe do sporazuma, do trajnog mira na Balkanu, koji bi bio krunisan istorijskim pomirenjem Srba i Albanaca, dok je za kosovsku stranu, Briselski sporazum balast, rekao je Mihajlović

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je da noćas nisu postignuti rezultati u razgovorima u Briselu, jer prištinskoj strani nije potreban nikakav dogovor i da je očekivao veći pritisak Zapada na Prištinu da bi došlo do dogovora.

Mihajlović je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekao da ovakav ishod razgovora odgovora isključivo ekstemistima koji čine dobar deo kosovske poltiičke scene i da albanska strana kupuje vreme.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima je podsetio da je Zajednica srpskih opština (ZSO) tema koja dominira mesecima, koja je dogovorena u Briselu i da su dve godine prošle u opstrukciji Prištine u ispunjavanju tog briselskog dogovora.

- ZSO je ključ svih političkih pitanja kada je u pitanju srpska zajednica na Kosovu i Metohiji i to nije telo koje će se baviti samo severom Kosova, nego svim opštinama u kojima žive Srbi, bilo da su većina ili manjina i svima koji žele da uđu u ZSO, naglasio je Mihajlović.

Briselski dijalog je za Srbiju mogućnost da se dođe do sporazuma, do trajnog mira na Balkanu, koji bi bio krunisan istorijskim pomirenjem Srba i Albanaca, dok je za kosovsku stranu, Briselski sporazum balast, rekao je Mihajlović.

"Kosovska strana u Brisel ide da dokaže samoproglašenu nezavisnost Kosova, naša delegacija ide u Brisel da napravi dobar sporazum koji će biti od koristi svim građanima na Kosovu i Metohiji i biti u funkciji poboljšanja života Srba na Kosovu i Metohiji", dodao je Mihajlović.

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine završena je, posle 17 sati razgovora, bez dogovora, a premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je novinarima da dve delegacije nisu postigle dogovor ni o jednom pitanju.

( Tanjug/RTV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track