MIHAJLOVIĆ: Nikolić neće uspeti da podeli SNS
Foto: Dragana Udovičić

Ministarka o kandidaturi Tomislava Nikolića

MIHAJLOVIĆ: Nikolić neće uspeti da podeli SNS

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović kaže da bi kandidatura Tomislava Nikolića za predsednika bila početak tužnog kraja političke karijere osnivača SNS-a, ali da bi to bio i neuspešan pokušaj da podeli stranku.

Ona je za "Politiku" rekla da bi volela lično da čuje od Nikolića da će se kandidovati i zapitala da li on to pomaže opoziciji i deli SNS.

OČEKUJE SE ZVANIČNA ODLUKA VLADAJUĆE STRANKE: Glavni odbor SNS danas o kandidaturi Vučića

EKSKLUZIVNO TOMISLAV NIKOLIĆ ZA KURIR: I dalje čekam dogovor sa Vučićem

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

"Razgovarala sam s predsednikom Vlade i iz dosadašnjeg rada s njim jasno mi je da nikakve trgovine, ucene i pritisci ne utiču na njega. Ako se Nikolić kandiduje onda je ovo početak tužnog kraja jedne političke karijere osnivača SNS-a Nikolića", rekla je Mihajlović.

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO NIKOLIĆEVO PISMO VUČIĆU: Daj mi stranku i mesto premijera, pa ću te podržati

Ona smatra da bi to bio neuspešan pokušaj Nikolića da podeli stranku u čijem je osnivanju učestvovao i pomoć opozicionim kandidatima da pobede na izborima.

UŽIVO KANDIDATURA NIKOLIĆA ZA PREDSEDNIKA Mihajlovićeva: Tomo, da te čujemo!

"To što je uradio Nikolić jeste politički presedan. Ovo je pokušaj Nikolića da podeli SNS i pomogne opoziciji da pobedi, ali taj pokušaj neće uspeti. On se u kampanji može samo staviti na stranu onih koji će da kritikuju rad Vlade Srbije i da deli stavove sa Sašom Jankovićem i Vukom Jeremićem. Uprkos tome, očekujem da ćemo pobediti na izborima", kaže Mihajlović.

Zorana Mihajlović ne vidi razlog za vanredne parlamentarne izbore.

Na pitanje da li je ugrožena većina vladajuće koalicije u Skupštini Srbije, jer se po raznim portalima spekuliše da među naprednjacima ima bar devet Tominih poslanika, Mihajlović kaže da smatra da ih sigurno nema toliko i da su Nikoliću lojalna do tri poslanika.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO: Nikolićevo PISMO Vučiću!

(Tanjug/Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track