MIHAJLOVIĆ O ORIĆU: Naserovo hapšenje je posledica regionalne saradnje
Foto: Fonet

Uhapšen po srpskoj poternici

MIHAJLOVIĆ O ORIĆU: Naserovo hapšenje je posledica regionalne saradnje

Politika -
Politika Srbije je da su svi zločini personalizovani i da svaki zločin ima ime i prezime i žrtve i počinioca, naglasio je Direktor vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović

BEOGRAD - Direktor vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je jutros da je hapšenje bivšeg komandanta muslimanske vojske u Srebrenici Nasera Orića, rezultat regionalne saradnje, da su svi zločini personalizovani i da je to jedan od postupaka da se dođe do istine.

Mihajlović je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da je hapšenje Orića jedna od posledica regionalne saradnje, odnosno saradnje čitavog regiona sa međunarodnim policijskim službama.

Direktor vladine Kancelarije za saradnju sa medijima je podsetio da je reč o osobi osumnjičenoj za zločin, koja je uhapšena po srpskoj poternici.

Politika Srbije je da su svi zločini personalizovani i da svaki zločin ima ime i prezime i žrtve i počinioca, naglasio je Mihajlović.

"Dok sud ne kaže svoju reč, ne treba nikog osuđivati, ali ovo je jedan od postupaka da se dođe do istine", rekao je Mihajlović.

U Bernu je juče uhapšen Naser Orić, bivši komandant muslimanske vojske u Srebrenici, po poternici Srbije, a na putu za Švajcarsku, gde je trebalo da prisustvuje obeležavanju dvadesete godišnjice zločina u Srebrenici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja