Mihajlović: Odluka o smanjenju plata i penzija za 7 dana
Foto: Zorana Jevtić

Ministarka u Lajkovcu

Mihajlović: Odluka o smanjenju plata i penzija za 7 dana

Politika -
Najmanje je bitan dan, da li će biti četvrtak, petak ili vikend, ili ponedeljak, već da to bude kvalitetno urađeno, rekla je šefica resora građevine i saobraćaja

LAJKOVAC - Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović najavila je danas da će vlada u narednih sedam dana doneti odluku o tome koliko će biti smanjene plate u javnom sektoru i penzije.

"Najmanje je bitan dan, da li će biti četvrtak, petak ili vikend, ili ponedeljak, već da to bude kvalitetno urađeno", rekla je Mihajlović novinarima u Lajkovcu, gde je obišla radove na obnovi barske pruge, povodom Dana železničara Srbije.

Ona je naglasila da očekuje da u narednih sedam dana vlada sasvim sigurno ima odluku o tome i ocenila da je važnije da se tačno definišu prioriteti u ministarstvima i javnim preduzećima i da se odvoji bitno od nebitnog.

Na pitanje novinara o uštedama koje je najavio premijer Aleksandar Vučić, koje bi u javnim preduzećjima sledeće godine trebalo da iznose 700 miliona evra, Mihajlović je rekla da sva preduzeća moraju da imaju jasno definisane prioritete, od investicionih do drugih, kao i da je važno da se realizuje samo ono što je prioritetno, dok će sve ostalo morati da sačeka neko bolje vreme.

"Do vikenda ćemo razgovarati o tome i za vikend ćemo već konkretno znati koliko i gde ćemo štedeti", rekla je Mihajlović, koja je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track