Mihajlovićeva: S Nikolićem ne ratujem, a Dačić treba više da brani vladu
Foto: Fonet Zoran Mra

Potpredsednica Vlade Srbije

Mihajlovićeva: S Nikolićem ne ratujem, a Dačić treba više da brani vladu

Politika -
Nastaviću to da radim, nema ovde moj i tvoj resor. Završili smo sa feudalizacijom, istakla je odgovarajući na konstataciju da se često meša u tuđe resore

BEOGRAD - Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović smatra da socijalisti treba više da brane ekonomske poteze vlade."Trebalo bi da ih brane više. To je sigurno", rekla je ona u intervjuu za Novosti.Upitana da li podržava stav Nebojše Stefanovića da bi trebalo preispitati opstanak Ivice Dačića i socijalista u vladi, ona je rekla da "kada se sprovode teške ekonomske reforme, svi u Vladi moraju jasno i nedvosmisleno da brane tu politiku". "Ne sme neko više o tome da govori, a neko manje", dodala je Mihajlovićeva.Zamoljena da prokomentariše utisak koji se stiče u javnosti "da je u nekoj vrsti političkog rata s predsednikom (Tomislavom) Nikolićem", ona je rekla da je to "samo medijski utisak" i dodala da predsednika poštuje i smatra da je u prvih 1.000 dana obavljao funkciju u skladu s Ustavom.

"Za razliku od prethodnika, Nikolić je napustio stranku i postao predsednik svih građana. Kao ministar, nemam toliko dodirnih tačaka sa njegovim radom. Predsednik radi svoj posao, a građani će u nekom trenutku oceniti svakoga od nas", rekla je Mihajlovićeva.Ona je naglasila i da ne vidi razlog zašto SNS ne bi stala iza nove kandidature Nikolića za šefa države.Na pitanje zašto joj se zamera da se često meša u tuđe resore, Mihajlovićeva je odgovorila da se kao potpredsednik vlade i potpredsednik stranke bavi mnogim sferama u kojima može da pomogne da se stvari ubrzaju ili reše."Nastaviću to da radim, nema ovde "moj" i "tvoj" resor. Završili smo sa feudalizacijom", istakla je ona.Mihajlovićeva je, takođe, najavila da će u 2017. godini biti završen deo Koridora 11 Beograd-Zlatibor, dok se o deonici Zlatibor-Crna Gora pregovara s dvema kineskim kompanijama koje su prošle kvalifikacije i da država neće davati novac za koncesiju.Mihajlovićeva je za list rekla i da će tokom 2016. biti potpuno završen Koridor 10.

(Tanjug/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track