Milivoje Mihajlović: Kina je oslonac srpske politike u svetu, a Srbija dobitnik samita

Milivoje Mihajlović: Kina je oslonac srpske politike u svetu, a Srbija dobitnik samita

Politika -
Mihajlović je rekao da je poslednjih godina ta saradnja intenzivirana i da krunu predstavlja Treći sastanak lidera Kine i zemalja centralne i istočne Evrope pod nazivom "Beogradski susret", koji je održan u Beogradu i poseta kineskog premijera Li Kećijanga Srbiji

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je danas da je Kina oslonac srpske politike u svetu i da je Srbija dobitnik samita, koji je održan u Beogradu, jer se predstavila kao dobro mesto za ulaganje.

Mihajlović je rekao da je poslednjih godina ta saradnja intenzivirana i da krunu predstavlja Treći sastanak lidera Kine i zemalja centralne i istočne Evrope pod nazivom "Beogradski susret", koji je održan u Beogradu i poseta kineskog premijera Li Kećijanga Srbiji.

Srbija očekuje strane investicije, a one u ovom trenutku mogu brzo i na kvalitetan način da stignu iz Kine, istakao je Mihajlović u Jutarnjem programu RTS-a.

Mihajlović je ukazao da Srbija nije završila tranziciju i da ima mnogo preduzeća koja su "još uvek negde između društvene, državne svojine koja su se izgubila u nekoj magli privatizacije".

Za njihovo oživljavanje, otvaranje novih radnih mesta i za reindustrijalizaciju Srbije su potrebne investicije, koje u ovom trenutku mogu da stignu i iz Kine, rekao je Mihajlović.

Mihajlović je ocenio da je samit bio prilika za susret privrednika, jer je na samitu bilo prisutno više od 500 kompanija, da je to bila berza ulaganja i ponude preduzeća i da je naša strana to dobro iskoristila.

On je istakao da je prisustvovalo više od 1.000 registrovanih predstavnika medija i dodao da otvaranje Pupinovog mosta Zemun - Borča predstavlja veliku stvar.

Mihajlović je ocenio da najavljena izgradnja bloka u Termoelektrani Kostolac predstavlja jedan od krupnih koraka u stvaranju energetskog liderstva Srbije u regionu.

( Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track