MILOŠEVIĆ JE SAD I PROROK Vranjski SPS: Šteta što ga nismo više slušali dok je bio živ
Foto: Reuters

Deveta godišnjica smrti

MILOŠEVIĆ JE SAD I PROROK Vranjski SPS: Šteta što ga nismo više slušali dok je bio živ

Politika -
Nekadašnji predsednik je počasni građanin grada Vranja, ali gradska delegacija nikada nije položila cveće na njegov grob

VRANJE - Navršilo se devet godina od kako je u Hagu preminuo bivši predsednik Srbije i SRJ, Slobodan Milošević.

On je inače i počasni građanin grada Vranja, ali gradska delegacija nikada nije položila cveće na njegov grob. To je redoovno do pre nekoliko godina činila delagacija SPS-a, ali ove godine ni to neće biti slučaj.

Opet, u SPS-u kažu da se nisu odrekli Miloševića, već da su samo modernizovali njegove ideje. Član IO GrO SPS u Vranju Branimir Stojančić kaže da se svaki socijalista danas seća poslednjeg Miloševićevog govora i da bi svaki građanin ove zemlje trebalo još jednom da ga pročita i da se priseti “proročkih reči” velikog vođe.

- Nažalost, ostale su samo proročke reči izrečene u poslednjem govoru Slobodana Miloševića. Taj govor održan je 3. oktobra 2000. godine koji nas je upozoravao, a nismo umeli da slušamo. Nešto što je tada rekao i danas odzvanja u ušima onih koji su ga sledili i to sve više dobija na aktuelnosti - kaže Stojančić.

Foto: AP
Foto: AP

On nije želeo da citira delove govora, već je samo uputio na pomenuti tekst od 3. oktobra.- Preporučio bih svima da još jednom dobro pročitaju taj tekst. Što više prolazi vreme od smrti predsednika Miloševića, sve više raste njegova popularnost. Kao I svim velikim ljudima, vreme mu ne može ništa, samo mu plaća kamatu. Šteta što ga nismo više slušali dok je bio živ - kaže Stojančić.

Na pitanje koliko se danas među socijalistima poštuje i sprovodi politička ideologija Slobodana Miloševića, Stojančić odgovara da osnova koju je Milošević postavio i danas traje.

- Socijalistička partija Srbije je na poslednjem Kongresu postala modernija stranka, ali je osnova koju je postavio Slobodan Milošević ostala ista. To i danas traje i trajaće dok je socijalista, a podsetiću da smo mi na vlasti u Vranju od devedesetih godina, bez pauze - kaže sekretar Stojančić. Inače, podsetimo da je Slobodan Milošević sahranjen u dvorištu porodične kuće u Požarevcu, 18. marta 2006. Niko iz Vranja, kako se saznaje, u sredu neće otići na grob svog neprikosnovenog vođe.

(OK radio)

http://www.youtube.com/watch?v=9rc7yo7TrRo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track