Ministar Selaković: Ne verujem da će Hrvatska blokirati Srbiju
Foto: Zorana Jevtić

Na putu u EU

Ministar Selaković: Ne verujem da će Hrvatska blokirati Srbiju

Politika -
Verujem da će Hrvatska voditi dobrosusedsku politiku i politiku stabilnosti u regionu i verujem u ono što je godinama zvanični vrh Hrvatske govorio, a to je da neće blokirati Srbiju, kao što Srbija nije blokirala Hrvatsku u pravcu evropskih integracija, rekao je Selaković

BEOGRAD - Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da veruje da Hrvatska neće blokirati Srbiju na putu u Evropsku uniju.

"Verujem da će Hrvatska voditi dobrosusedsku politiku i politiku stabilnosti u regionu i verujem u ono što je godinama zvanični vrh Hrvatske govorio, a to je da neće blokirati Srbiju, kao što Srbija nije blokirala Hrvatsku u pravcu evropskih integracija", rekao je Selaković.

On je odgovarajući na pitanja novinara da li očekuje od hrvatskih poslanika u Evropskom parlamentu da blokiraju otvaranje poglavlja 23, naglasio i da će Srbija nastaviti da vodi politku stabilnosti u regionu. "Još jače ćemo se zalagati za mir i stabilnost u regionu i uveren sam da samo takva politika može da naiđe na odobravanje", rekao je ministar.

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović od kako je stupila na tu funkciju više puta je ponovila da će insistirati da Srbija ispuni obaveze iz poglavlja 23, što podrazumeva i rešavanje pitanja Hrvata u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track