MINISTAR ZA RAD SA KOORDINATORKOM UN: Vulin i Herši o migrantskoj krizi
Foto: Marina Lopičić

MINISTAR ZA RAD SA KOORDINATORKOM UN: Vulin i Herši o migrantskoj krizi

Politika -

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin i stalna koordinatorka UN u Srbiji i predstavnica UNDP, Karla Robin Herši složili su se da je migrantska kriza izazov koji zahteva punu posvećenost svih aktera.

Oni su izrazili nadu da će se saradnja na tom i drugim poljima nastaviti i unaprediti u budućnosti.

Kako se u saopštenju navodi ministar Vulin je tokom posete nove koordinatorke UN u Srbiji, koja je stupila na dužnost u februaru ove godine, istakao da su UN ključan partner Republici Srbiji, kao i Ministarstvu za rad, i zahvalio se na odličnoj saradnji, dosadašnjoj podršci i pruženoj stručnoj i drugoj pomoći.

Herši je posebno pozdravila napore Srbije i pohvalila mere koje naša Vlada preduzima u vezi sa zbrinjavanjem migranata, dece i ranjivih grupa, poštujući sve zakone i međunarodne konvencije i pružajući primer drugim zemljama.

Ona je naglasila da će UN nastaviti da pružaju pomoć i budu aktivan i posvećen partner Vladi Srbije, posebno radeći ka ostvarenju Ciljeva održivog razvoja prema Agendi 2030, koja je usvojena od strane svih zemalja članica UN.

Sagovornici su se složili da je migrantska kriza izazov koji zahteva punu posvećenost svih aktera i izrazili nadu da će se saradnja na tom i drugim poljima nastaviti i unaprediti u budućnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track