U AVIONU ZA SLOVENIJU: Vujović dremao, Gašić krizirao
Foto: Dado Djilas

Opustili se članovi Vučićevog kabineta

U AVIONU ZA SLOVENIJU: Vujović dremao, Gašić krizirao

Politika -
I dok su na putu za Makedoniju bili mirni ko bubice, ministri su sad bili bolje raspoloženi, pa je čovek mogao da im čuje glas u avionu

BEOGRAD - Vlada Srbije imala je juče zajedničku sednicu sa slovenačkom vladom, a za razliku od prethodnog putovanja - u Makedoniju, kad su ministri u avionu bili manji od makovog zrna, sad su se za nijansu opustili, pa je čovek mogao da im čuje glas!

Tako se ministar energetike Aleksandar Antić šalio da je trebalo da ponese naočare i kremu za sunčanje jer mu „bije sunce“, dok se Bratislav Gašić, ministar odbrane, žalio da mu je u avionu vruće.

- Ko da su založili furunče - jadao se Gašić. Sa druge strane, Sertić i Vujović su održali mini-sastanak sa premijerom u vezi s posetom MMF 23. februara. To je Vujovića iscrpelo da je zadremao nakon toga.

Nakon svečanog dočeka delegacije i zajedničke sednice vlade usledili su sastanci, a Gašić, koji je sve vreme krizirao zbog nikotina, mrtav hladan je zakasnio na sastanak jer je išao na cigaretu! Posle sastanka organizovano je slikanje, a ministar vojni je ponovo pokušao da uhvati krivinu, pogađate - zbog nikotinske krize. Pitao je da ode da zapali cigaretu, ali šef protokola Momčilo Gajić brzo ga je doveo u red - doslovno ga je uhvatio za rame i vratio u red za fotografisanje. Doduše, Gašić je ovaj put imao „partnera u zločinu“ - i Ivan Tasovac, ministar kulture, hteo je ode i povuče neki dim.

Inače, Vučić se juče sreo i sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom.

Složno premijeri istakli značaj dobrosusedskih odnosa SLOVENIJA JE SRBIJI PROZOR KA EUNa zajedničkoj konferenciji premijera Aleksandra Vučića i Mire Cerara srpski premijer je zahvalio na podršci koju Slovenija pruža našoj zemlji, dok je slovenački premijer potvrdio podršku Srbiji na putu ka EU.- Vučić čini velike napore da sprovede reforme koje su državi potrebne. Slovenija je Srbiji prozor ka EU, a Srbija je za Sloveniju svojevrstan prozor ka drugim tržištima i zemljama - poručio je Cerar, na šta mu je Vučić odgovorio:- Mnogo možemo da naučimo od vas. U Srbiji je u toku restrukturiranje 512 preduzeća, od kojih su za 14 interesovanje pokazale i slovenačke firme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track