MIP: Uručena protestna nota Sarajevu zbog atentata na premijera Srbije
Foto: Rts

Pokušaj linča u Potočarima

MIP: Uručena protestna nota Sarajevu zbog atentata na premijera Srbije

Politika -
Beograd traži zvaničnu istragu i objašnjenje o istrazi, kao i da se počinioci uhvate, a inspiratori napada kazne

BEOGRAD- Ministarstvo inostranih poslova Srbije (MIP) uručio je danas kasno popodne protestnu notu Sarajevu zbog atentata na premijera Srbije Aleksandra Vučića i zahtev da se hitno ceo događaj istraži u potpunosti.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da je ambasador Srbije uputio protestnu notu Bosni i Hercegovini zbog pokušaja ubistva premijera Aleksandra Vučića u Potočarima.

Beograd traži zvaničnu istragu i objašnjenje o istrazi, kao i da se počinioci uhvate, a inspiratori napada kazne.

Prvi potpredsenik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najoštrije osuđuje napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića na komemoraciji u Potočarima.

„Premijer Srbije poneo se kao državnik, donevši odluku da se pokloni žrtvama. Ovo je još jedna negativna posledica politizacije ove teme koja je dovela do novih podela i mržnje umesto pomirenja. To je napad ne samo na Vučića, nego i na celu Srbiju i njenu politiku mira i regionalne saradnje", navodi se u izjavi šefa srpske diplomatije.

Premijer Srbije Aleksandar Vucic danas je oko 13 sati napadnut kamenicama u Potočarima, tokom komemorativnog skupa povodom 20-godišnjice zločina u Srebrenici. Razularena masa urlala je "Alahu ekber". Nakon zvaničnog dela komemorativnog skupa, u trenutku dok su predstavnici delegacija polagali ljiljane na spomen-obeležje, premijer Alekskandar Vucic napadnut je iz mase raznim predmetima.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track