Mirović pozvao Andreja Vučića da se aktivira u SNS
Foto: Damir Dervisagic

Potpredsednik SNS o premijerovom bratu

Mirović pozvao Andreja Vučića da se aktivira u SNS

Politika -
Andrej Vučić nema političke ambicije i tu je koliko može da pomogne stranci i bratu, rekli su u Službi za informisanje SNS

BEOGRAD - Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Igor Mirović je pozvao brata predsednika stranke i premijera Aleksandra Vučića da se aktivnije ukljuci u rad stranačkih organa.

"Pozivam Andreja Vučića da se na aktivniji i formalniji način uključi u rad stranke, s obzirom na njegove kompetencije", poručio je potpredsednik naprednjaka.

"Moram da istaknem da je moj brat, recimo, vrhunski stručnjak u oblasti osiguranja, ali i da trpim jak unutrašnji pritisak da ga pozovem da se uključi aktivnije u javni život, upravo zato što je moj brat. Andrej Vučić je završio Ekonomski fakultet i mogao bi puno da doprinese, i zato ga pozivam da se aktivnije uključi", napominje Mirović.

Upitan koja je zapravo uloga premijerovog brata u stranačkom životu, imajući u vidu, njegovu ulogu na nedavnim lokalnim izborima u Srbiji, Mirović je rekao da je "Andrej Vučić samo član stranke".

"Učestvuje u stranačkom životu tako što veoma retko u pojedine opštinske odbore dođe u smislu gosta kao člana stranke. To radi na jedan krajnje primeren nacin, bez stranačke funkcije. Njegovu ulogu naduvavaju", dodao je Mirović.

Tražeći izjavu Andreja Vučića o njegovim stranačkim ambicijama, u Službi za informisanje SNS rekli su da on ne daje izjave.

"Andrej Vučić nema političke ambicije i tu je koliko može da pomogne stranci i bratu. Nikada neće izlaziti u javnost, izjave ne daje, niti će ih davati, takve stvari ga ne interesuju. Voli svog brata i veruje mu, veruje u sve što on radi da od Srbije stvori normalnu, zdravu i modernu državu", rečeno je u SNS-u.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track