MONTIRAN PROCES: Radnici Nacionalnog parka Šar planina pušteni iz pritvora
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Svi dobro

MONTIRAN PROCES: Radnici Nacionalnog parka Šar planina pušteni iz pritvora

Politika -
U akciji kosovske policije u sredu su privedeni svi zaposleni, njih 15, koji su se u tom trenutku nalazili na radnom mestu u Nacionalnom parku Šar planina, od kojih je šestoro zadržano u pritvoru, zbog sumnje na privredni kriminal i uništavanje šume

UROŠEVAC - Šestoro radnika Nacionalog parka Šar planina, privedenih pre dva dana u policijsku stanicu u Uroševcu, pušteni su danas, izjavio je oficir Vlade Srbije za vezu sa Prištinom Dejan Pavićević.

"Posle velike borbe i zalaganja i pritiska premijera Srbije Aleksandra Vučića, direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i intenzivnih razgovora možemo da kažemo da je svih šestoro zaposlenih koji su preključe privedeni pušteno", rekao je Pavićević novinarima u Uroševcu.

Kako je dodao, najvažnije je da su svi dobro i da su pušteni.

"Videćemo kako će se sve ovo dalje razvijati" rekao je Pavićević.

Slaviša Vasiljević, čiji je brat bio uhapšen u Nacionaonom parku Šar planina, rekao je danas novinarima da porodica do sada nije imala nikakve informacije, niti ih je ko službeno obavestio o pritvoru.

Prema njegovim rečima, ovo je klasičan montiran politički proces.

"Nije to tajna da puno ljudi na Kosovu i Metohiji rade u sistemu Republike Srbije. Ako bi sve ljude počeli na taj način da hapse šta bi to značilo i kakva je budućnost Srba na Kosovu", rekao je Vasiljević.

U akciji kosovske policije u sredu su privedeni svi zaposleni, njih 15, koji su se u tom trenutku nalazili na radnom mestu u Nacionalnom parku Šar planina, od kojih je šestoro zadržano u pritvoru, zbog sumnje na privredni kriminal i uništavanje šume.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja