MRKONJIĆ OTKRIO: Evo gde sam krio Slobodana Miloševića za vreme bombardovanja!
Foto: Fonet

Otvorio dušu

MRKONJIĆ OTKRIO: Evo gde sam krio Slobodana Miloševića za vreme bombardovanja!

Politika -
Sa Slobom i Mirom sam počeo prisnije da se družim tek za vreme bombardovanja kada je srušena njihova kuća na Dedinju

Milutin Mrkonjić, visoki funkcioner SPS, otvorio je dušu i prvi put otvoreno govorio o privatnom životu, porodici, prijateljima i kultu čuburskih kafana

"Odrastao sam na Čuburi, sve je bilo tu na 500 metara. Išao sam u gimnaziju u Njegoševoj kod Cvetnog trga, košarku sam igrao u Radničkom na Crvenom krstu, a Građevinski fakultet mi je bio na Bulevaru. Sve se vrtelu tu, na jednoj proširenoj Čuburi!Tu su kafane postale neraskidivi deo mog društvenog miljea", priča Mrka.

Seća se da je prvi roštilj jeo u kafani „Vardar” u Beogradskoj ulici.

"Tu je živeo i moj školski drug i kum Dejan Pataković, aforističar i karikaturista. Zajedno smo otkrivali čari Čuburskih kafana. Od svih starih kafana koje smo posećivali, danas je ostao samo "Kalenić”. U kafanam se živelo. Ja sam boem i veseljak i volim da se opustim. Milion puta se desilo da nisam popio ni kap alkohola, a cele noći naručujem pesme, veselim se, kitim muziku parama i razbijam čaše. I sutra u novinama pročitam kako sam se napio i polupao sve", priča Mrkonjić.

Bivši ministar je pričao i o prijateljstvu sa Slobodanom Miloševićem.

"Sloba je bio predsednik komunista Beograda, a ja direktor CIP-a, uručio mi je najveće društveno priznanje u to vreme nagradu AVNOJ, koju sam dobio za izuzetne rezultate na pruzi Beograd - Bar. Kada je preuzeo partiju posle Osme sednice, želeo je da u partiju uđu tehno-menadžeri i pozvao mene i šestoricu iz najvećih firmi da uđemo u Predsedništvo", priča bivši ministar.

Govorio je i o pomaganju slobodanu Miloševiću tokom NATO bombardovanja.

"Sa Slobom i Mirom sam počeo prisnije da se družim tek za vreme bombardovanja kada je srušena njihova kuća na Dedinju. Predložio sam im da pređu u vilu pored nekadašnje kineske ambasade, koju smo iznajmljivali za inženjere CIP. Eto gde se krio Slobodan Milošević za vreme bombardovanja", kroz smeh priča Milutin.

Iako je uživao poverenje Slobodana Miloševića, to nije bo slučaj sa Mirom Marković.

"Mira me nije podnosila jer su do nje pre toga dolazile priče da se švalerišem s Dafinom Milanović (vlasnica Dafiment banke). Kada smo se malo zbližili u toj kući objasnio sam joj da to nema veze s mozgom", pojasnio je Milutin Mrkonjić.

(Naše novine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track