MRKONJIĆ: Ti si podvojena ličnost! RUŽIĆ: Ne razumeš se u politiku
Foto: Marina Lopičić Dado đilas

Dačić ih miri, a oni se i dalje samo svađaju

MRKONJIĆ: Ti si podvojena ličnost! RUŽIĆ: Ne razumeš se u politiku

Politika -
Ivica je super dečko i u pravu je. Ne uvijam kao Ružić, koji kaže da je odlazak na Slobin grob lični čin. Idem i u ime stranke, poručio socijalista

BEOGRAD - Na packe lidera SPS Ivice Dačića Milutinu Mrkonjiću o obilasku Miloševićevog groba i šurovanju sa Šešeljom, iznetih u intervjuu Kuriru, vremešni socijalista uzvraća da ne misli da je to kritika šefa stranke jer se, kako kaže, uvek ponaša isto, ali zatim opleo po svom mlađem stranačkom pajtosu Branku Ružiću.- Dačić je super dečko i za sve je upravu što priča. Ali ja nisam podvojena ličnost. Nije tajna kad me slikaju sa Šešeljem. Ništa ne uvijam kao neki moji drugovi u SPS. Evo, na primer, Branko Ružić, koji mi drži predavanje da je odlazak na Slobin grob moj lični čin. Jeste lični, ali ja idem i u ime stranke - pravda se Mrkonjić.Ružić, međutim, sada kaže da je takvom izjavom hteo da svog starijeg kolegu uputi u nijanse bavljenja politikom.- Inženjer Mrkonjić je konstanta SPS-a, ktitor eks-Ju, legenda. Sa njim ne polemišem, samo ga ponekad uputim u nijanse bavljenja politikom. Lični stav može prerasti u zvaničan stav SPS kada partijski organ donese odluku. Trenutno je jedini validno izabran organ predsednik stranke ili neko koga on ovlasti - objasnio je Ružić.Dačić je u intervjuu za Kurir iskritikovao socijaliste, naglasivši da još nije izabrao članove svog predsedništva jer nije zadovoljan kako su se ponašali u proteklom periodu. Šef socijalista ih je upozorio da politika u SPS može biti samo jedna.Za razliku od Mrkonjića i Ružića, izjave ostalih socijalista su daleko umerenije. Tako je Dijana Vukomanović rekla da je „Dačić najbolje informisan o svim dešavanjima unutar SPS“, Slavica Đukić Dejanović da „je Dačić u pravu“, dok je Aleksandar Antić objasnio liderove reči kao poruku „da uvek može bolje“.

Šešelj uzvratio DačićuNISI, BRE, ZNAO ŠTA JE TRAMVAJNa Dačićevu konstataciju da je zaprepašćen što Šešelj uopšte zna da koristi Tviter, lider SRS ekspresno je uzvratio na istoj društvenoj mreži.- Snalazim se na internetu jer ja nisam, poput Dačića, po dolasku u Beograd preskakao preko tramvajskih šina da me struja ne strese - napisao je Šešelj.

Jadranka JoksimovićVUČIĆEVA JE POSLEDNJANa Dačićevu ocenu da će ako on ode iz Vlade sa njim otići i svi ministri, Jadranka Joksimović, ministarka za EU, uzvratila je da je krajnja odluka na premijeru.- Svoje mišljenje o Vladi i eventualnoj rekonstrukciji iznosim na sastancima stranke ili Vlade. Premijer je okupio tim i on ima prava da odluči - rekla je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track