Predsednički izbori 2.aprila

KURIR TV MITING RADIKALA NA TRGU REPUBLIKE Šešelj: Ja vam nikad nisam davao lažna obećanja

Politika -

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka održala je danas tačno u podne miting na Trgu Republike, kada se okupljenim radikalima obratio Vojsilav Šešelj

1 / 6 Foto: Kurir TV

Na pozornicu dok se orila pesma Srbija-Rusija ne treba nam unija počeli su da izalaze visoki funkcioneri SRS Vjerica Radeta, Nataša Jovanović, Milorad Miričić, Milovan Bojić, Nemanja Šarović, Zoran Krasić na čelu sa Vojislavom Šešeljom.

12.49 - Na poziv lidera radikala Vojislava Šešelja radikali su uz pesmu Srbija-Rusija ne treba nam unija krenuli u marš ulicama Beograda.

12.15 - Lider radikala Vojislav Šešelj započeo obraćanje pristalicama. Oni koji vas lažu govore o ekoenomiji, povećavaju palte, penzije. Ne može to predsednik republike. Ukupnu spoljnu i unutrašnju politiku vodi vlada, a vladu bira skupština. Da bi se promenila vlada potrebni su nam novi izbori. Ovi izbori se svode na to da li vlast mora biti sva u rukama naprednjaka, ili kontrolora, koji će da je kritika, da je kljuca. Ja vam nisam nikad davao lažna obećanja. Kad formiramo prvu radikalsku vladu od Milana Stojadinovića. Kandidovao sam se zato što smatram da jedni ja mogu da kontrolišem sa mesta predsednika vladu Vučića. U konkurenciji za drugi krug imam 9 kandidata.O trojici neću ništa da kažem o njima jer o njima nema šta da kažem o svo trojici svašta. odvratio bih Srbiju od učlanjenja u EU i krenuo u integraciju sa Rusijom. EU nas je ogolila, obosila. Boris Tadić je 2008 ukinuo svu carinu na robu iz EU. Preplavila nas strana roba.

Sve uvozno. Tamo su uvozne subvencije. Pametna vlast bi zavela dodatni porez na robu sa subvencijama. Pa da vidim mogu li da konkurišu našim seljacima. Ako se integrišemo sa Rusijom u carinsku uniju mi smo jedinstveno tržište. Sve sirovine su jeftine, a što se proizvedeno u Srbiji može se prodati u Rusiji. Erdogan je najavio da će tri miliona izbeglica preplaviti Evropu. Srbija će biti tampon zona gde će migrante naseliti. Ja ću se kao čuvar ustava, zalagati da se naše granice obezbede minskim poljima, bodljikavom žicom. To mora da se uradi dok nije kasno. Vučić nije zaveo sankcije Rusiji, a ovi ostali bi to odmah. Vučićeva greška je što misli da može da sedi na dve stolice. Dosta mi je demagogije iz redova konkurencije. Dosta je lažnih obećanja i nadanja. Ja sa predsedničke funckije ne mogu obezbediti veće palte i pnezije, ali mogu da kritikujem loše postupke vlade.

Nikad vas nisam prevario, obmanjivao, nisam govorio laži i neistine, uvek sam vam govorio istinu i kada vam se nije sviđala. Vaše je da glasate po savesti svojoj, po opredeljenjima. Braćo i sestre ja sam u vreme komunizma, 1990 tih pred Haškim tribunalom, dokazao da mogu da se žrtvujem sa svoje ideale, za otadžbinu i srpstvo. Takav čovek se ne može podmiti, podpaltiti, taj će do poslednjeg daha da se bori za svoju državu. Ako krenemo u EU oni će nas usloviti priznajem KiM. Srbija nikad ne sme da prizna Kosovo. Ako bi ušli u EU ostali bi bez Vojvodine i Raške, ostali bi bet RS koju EU želi da integriše u unitarnu BiH. Ako se vojno integrišemo z Rusiju jednog dana možemo povratiiti ono što smo izgubili. Sve diplomatske napore bih uložio u pokretanje pitanja RSK i okupacije Hrvatske. OD RSK, ne odustajemo oslobodićemo je kad počne velika podela interesnih sfera Amerike i Rusije, koja se čvrsto vraća na Balkan. Živela Velika Srbija. Braćo i sestre pozivam vas na mraš ulicama Beograda, da ne strada ni jedan travka, izlog, kao pravi srpski nacionalisit. Živeli..

12.10 - Počeo miting radikala sa pesmom Spremite se spremite četnici.

12: 07 - Na pozornici okupili su se svi funkcioneri SRS na čelu sa liderom radikala Vojislavom Šešeljom. Za ozvučenja ide pesma Srbija-Rusija ,ne treba nam unija. Među prisutnima su Vjerica Radeta, Nataša Jovanović, Milorad Miričić, Milovan Bojić, Nemanja Šarović, Zoran Krasić...

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KANDIDATKINJE: Čime se bave potencijalne prve dame Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track