NASTAVLJA SE OBRAČUN: Sanda Rašković Ivić će biti isključena iz DSS?
Foto: Stefan Jokić

Razlog je Vukadinović

NASTAVLJA SE OBRAČUN: Sanda Rašković Ivić će biti isključena iz DSS?

Politika -

BEOGRAD - Doskorašnjoj predsednici DSS i šefici poslaničke grupe ove stranke u parlamentu Sandi Rašković Ivić preti isključenje iz partije,

Prema nezvaničnim informacijama, razlog je nepoštovanje odluka stranačkog rukovodstva o isključenju Đorđa Vukadinovića iz poslaničkog kluba DSS.

Da bi ovakve posledice mogle da je zadese potvrdio je i v.d. predsednika DSS Dragan Maršićanin koji kaže da niko ne želi da isključi Rašković Ivić, ali da mora da poštuje stranačke odluke.

- Želimo je u stranci želimo je kao predsednicu poslaničkog kluba. Ukoliko ne isključi Vukadinovića, moraće da se izjasni u stranci. Ako ste član, a odbijate da sprovodite odluke, onda ste sami sebe isključili, tako je po Statutu - kaže Maršićanin za “Blic”.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Ranije danas Sanda Rašković Ivić je kazala da lično odbija da sprovede odluku Predsedništva DSS o isključenju Đorđa Vukadinovića iz poslaničkog kluba.

- Na moju žalost, juče je Predsedništvo DSS donelo odluku da Vukadinović bude isključen. Čak i kad bih htela to da uradim, nema dovoljno poslanika da to sprovedu, a lično odbijam da sprovedem tako nešto - rekla je Rašković Ivić, istakavši da je lista DSS-Dveri na kojoj je bio i Vukadinović dobila poverenje građana, kao i da to nije demokratski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track