NE DA(VI)MO BEOGRAD: Poslat izveštaj premijeru Vučiću sa svim uplatama
Foto: Fonet

Crno ne belo

NE DA(VI)MO BEOGRAD: Poslat izveštaj premijeru Vučiću sa svim uplatama

Politika -

BEOGRAD - Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd poslala je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću izveštaj sa svim uplatama i tako odgovorila na njegovu izjavu da proteste te inicijative finansiraju strane sile i domaći tajkuni.

Inicijativa je obavestila Vučića da je prikupljeno 918.352 dinara donacija, da je od toga na račun iz Srbije uplaćeno 54 odsto, iz inostranstva 17 odsto, a na PejPal 22 odsto novca. Prihod od zbirke "Čiji grad?" čini sedam odsto od ukupnih donacija kojih je bilo 382, piše dnevni list "Danas" u izdanju od petka.

U pismu premijeru Srbije je navedeno i da su uplate na račun Inicijative stigle s teritorije 25 opština Srbije, od kojih je 12 iz Beograda, a da je najčešći iznos uplate 1.000 dinara.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

"Za razliku od premijera, koji radi za usku grupu svojih bliskih prijatelja, ortaka, kumova i braćala, zajednički interes gradjana nam je na prvom mestu i verujemo da gradjani mogu sami da se izbore za svoje gradove u kojima na vlasti neće biti kriminalci i poslušnici jednog čoveka", piše u pismu.

Inicijativa je organizovala nekoliko uličnih protesta i povorki jer niko nije odgovarao zbog toga što je u noći izmedju 24. i 25. aprila 30 maskiranih osoba vezivalo ljude i uzimalo im lične stvari, dok su bagerima rušili objekte u Hercegovačkoj ulici u beogradskoj četvrti Savamala, iako je Vučić rekao da je za to odgovoran vrh Gradske vlasti.

Foto: AP
Foto: AP

Vučić je kazao i da kampanja vodjena povodom slučaja Savamala predstavlja napad na Vladu i na njega lično, i da su u to "razni investitori" uložili 4,5 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja