NE DOLAZI U OBZIR Vulin: Nezavisnost Kosova nećemo priznati i tačka!
Foto: Fonet

Ministar jasan

NE DOLAZI U OBZIR Vulin: Nezavisnost Kosova nećemo priznati i tačka!

Politika -
Ministar je dodao i da izjava potpredsednice Evropskog parlamenta Urlike Lunaček predstavlja jedan vid pritiska i lični stav, a ne stav institucije

BEOGRAD - Ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da priznanje nezavisnosti Kosova ne dolazi u obzir.

Ministar je dodao i da izjava potpredsednice Evropskog parlamenta Ulrlike Lunaček predstavlja jedan vid pritiska i lični stav, a ne stav institucije. "To jeste vid pritiska, to nije stav jedne institucije, to je stav jedne osobe, jednog funkcionera, koji ne može da govori u ime evropskih institucija", rekao je Vulin novinarima u Beogradu.Vulin je dodao da "što se nas tiče, priznanje (nezavisnosti) Kosova ne dolazi u obzir".

"O tome smo govorili i na početku vlade i tu se nije ništa promenilo i ništa se neće promeniti. Da smo hteli, i da je samo to, mi smo do sada mogli da priznamo nezavisnost Kosova, ali naravno da to nismo hteli da uradimo", istakao je Vulin.

On je rekao da put Srbije ka EU ne vodi preko Kosova i Metohije, već preko 35 poglavlja, od kojih je jedno koje se odnosi na Kosovo i Metohiju. "Nezavisnost Kosova i Metohije nećemo priznati i tačka", poručio je Vulin. Lunaček je pre par dana rekla da će normalizovani odnosi sa Kosovom i na kraju i priznavanje Kosova biti uslov za ulazak Srbije u EU, istakavši da o tako nečemu ne postoji nikakav dokument, ali da je to "politički konsenzus".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track