KOD KLINTONOVIH: Vučićevi sagovornici Duraković, preživeli iz Srebrenice, ali i glumac Ben Aflek
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Premijer Srbije u Njujorku krajem septembra

KOD KLINTONOVIH: Vučićevi sagovornici Duraković, preživeli iz Srebrenice, ali i glumac Ben Aflek

Politika -

Premijer Srbije biće jedan od glavnih govornika na završnoj plenarnoj sednici okupljanja Fondacije Bila, Hilari i Čelzi Klinton, pod nazivom Clinton Global Initiative.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić govoriće na završnoj plenarnoj sednici godišnje konferencije porodičnog dobrotvornog fonda Bila, Hilari i Čelzi Klinton.

PROGRAM NASTUPA MOŽETE POGLEDATI OVDE

Aleksandar Vučić biće govornik na završnoj, plenarnoj sednici pod nazivom “Imagine All the People”, gde će mu sagovornici, pred moderatorom Bilom Klintonom, 42. predsednikom Sjedinjenih Američkih Država, biti gradonačelnik Srebrenice Ćamil Duraković, preživeli iz Srebrenice Avdija Ibrahimović, kao i glumac i režiser Ben Aflek, profesorka neuronauke Suzan Diker i potpredsednica Fondacije, Čelzi Klinton.

- Moramo da posvetimo svoja srca i umove empatiji, kooperaciji i akciji kako bismo stvorili mir i prosperitet. Ova sesija će istraživati prirodu i nauku empatije i zamisliti kako svako od nas može da je primeni u poslu i životu - stoji, između ostalog, na sajtu CGI.

Ovo, inače, neće biti prvi susret Bila Klintona i premijera Vučića na temu Srebrenice. Predsednik Klinton bio je gost u Potočarima prošlog jula, kada je Aleksandar Vučić brutalno napadnut na komemoraciji povodom dvadesete godišnjce zločina u Srebrenici.

- Žalim zbog tog incidenta, ali se to ne bi dogodilo da je Vučić došao malo kasnije, nakon što je počela molitva ili da je samo išao na komemoraciju. Mislim da je ljudima ipak bilo drago da je bio na komemoraciji, ali da ništa od onoga što je tamo bilo rečeno ova gomila ljudi nije čula i onda su ostali u šoku kad su ga videli - kazao je Klinton nakon incidenta.

Nekoliko meseci nakon toga, 11. novembra, Vučić je u poseti Srebrenici, na Investiciono-razvojnoj konferenciji “Mogućnost i perspektive razvoja”, najavio da će Vlada Srbije u narednom periodu uložiti u Srebrenicu 10 miliona maraka.

Sada će sa Durakovićem i sa Ibrahimovićem govoriti pred Bilom, Čelzi i naravno Hilari Klinton.

(Nedeljnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track