NEMA NAMERU DA DOBROVOLJNO IDE U HAG: Otkazano saslušanje Šešelja iz procesnih razloga
Foto: Beta

Novi datum biće naknadno saopšten

NEMA NAMERU DA DOBROVOLJNO IDE U HAG: Otkazano saslušanje Šešelja iz procesnih razloga

Politika -
Portparol Višeg suda u Beogradu Tanja Koljenšić potvrdila je večeras da je iz procesnih razloga sudija za prethodni postupak otkazao saslušanje Šešelja zakazano za 10. mart u 9 časova

BEOGRAD, 9. marta (Tanjug) - Saslušanje lidera SRS Vojislava Šešelja u Odeljenju za ratne zločine Višeg suda u Beogradu povodom zahteva za njegovo izručenje Haškom tribunalu otkazano je, a novi datum saslušanja biće određen naknadno.

Portparol Višeg suda u Beogradu Tanja Koljenšić potvrdila je večeras Tanjugu da je iz procesnih razloga sudija za prethodni postupak otkazao saslušanje Šešelja zakazano za 10. mart u 9 časova. Ona je dodala da je okrivljeni Šešelj o tome obavešten u ranim popodnevnim časovima.

Na sajtu Višeg suda u Beogradu navodi se da će novi datum saslusanja Šešelja biti naknadno određen. Saslušanje Šešelja bilo je zakazano za sutra u Odeljenju za ratne zločine Višeg suda u Beogradu povodom zahteva Haškog tribunala za njegovo izručenje toj instituciji, u kojoj 31. marta treba da mu bude izrečena prvostepena presuda po optužbama Haškog tužioca.

Šešelj je najavio danas na konferenciji za novinare da će se odazvati pozivu sprskog suda, navodeći da nema nameru da dobrovoljno ide u Hag.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja