NENAD POPOVIĆ SNP: Ruska banka je spremna da podrži izvoz iz Srbije
Foto: Dragana Udovičić

NENAD POPOVIĆ SNP: Ruska banka je spremna da podrži izvoz iz Srbije

Politika -

MOSKVA - Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović razgovarao je danas u Moskvi sa Dmitrijem Patruševim, predsednikom ruske Roselhoz banke o mogućnosti da ta banka podrži izvoz srpskih poljoprivrednih proizvoda u Rusiju.

Popović je ukazao da je povećanje prisustva poljoprivrednih proizvoda iz Srbije na ruskom tržištu "zajednički interes srpske i ruske strane", saopšteno je iz SNP.

"Zato treba razgovarati o zajedničkim ulaganjima u izgradnju otkupnih i distributivnih centara za poljoprivredne proizvode u Srbiji, koji bi bili namenjeni izvozu na rusko tržište", objasnio je Popović.

On je dodao da ti centri treba da budu snažno povezani sa trgovinskim lancima u Rusiji.

Predsednik SNP je ocenio da "srpski poljoprivredni proizvođači danas imaju istorijsku šansu da povećaju izvoz u Rusiju, zbog upražnjenih pozicija na ruskom tržištu koje su nastale kao posledica sankcija koje je Rusija uvela na uvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz Evropske Unije".

Roselhoz banka je četvrta po snazi banka u Rusiji, koja se nalazi u stoprocentnom državnom vlasništvu, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track