NENAD POPOVIĆ SNP: Vlada Srbije da prekine dijalog sa Prištinom do Trampove inaguracije
Foto: Zorana Jevtić

Odnos SAD prema Srbiji se uskoro menja

NENAD POPOVIĆ SNP: Vlada Srbije da prekine dijalog sa Prištinom do Trampove inaguracije

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović pozvao je Vladu Srbije da prekine dijalog Beograda i Prištine i primenu Briselskog sporazuma na KiM do uspostavljanja nove američke administracije na čelu sa Donaldom Trampom, jer je uveren da će se tada odnos SAD prema Srbiji promeniti.

Popović smatra da Beograd treba da odbaci nove sporazume koje nude Brisel i Priština i da odustane od primene postojećih sporazuma jer oni, kako ocenjuje, nanose štetu srpskim državnim i nacionalnim interesima i ugrožavaju teritorijalni integritet i suverenitet Republike Srbije na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju predsednika SNP.

"Uveren sam da će se posle 20. januara, kada će biti inaugurisan novi predsednik SAD Donald Tramp, odnos SAD prema Srbiji promeniti i zato Vlada ne treba da žuri sa ispunjavanjem obećanja koje je dala pojedinim političarima iz briselske i vašingtonske administracije čije su pozicije i uticaj marginalni posle poraza Hilari Klinton na predsedničkim izborima u SAD", rekao je Popović.

Zamrzavanjem učešća u pregovorima u Briselu, vlada bi, ukazuje Popović, poslala poruku će svoju politiku po pitanju KiM ubuduće voditi u okvirima međunarodnog prava i Rezpolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

Vlada bi na taj način demonstrirala i puno razumevanje političkih procesau Evropi i svetu, a koji, kako ocenjuje Popović, neminovno vode ka raspadu "neodrživih političko-vojnih saveza EU i NATO i povratku izvornoj politici Evrope suverenih nacija".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track