NENAD POPOVIĆ: Velika šansa za izvoz poljoprivrednih proizvoda u Rusiju
Foto: Zorana Jevtić

Reakcija

NENAD POPOVIĆ: Velika šansa za izvoz poljoprivrednih proizvoda u Rusiju

Politika -
Srbija nikada nije imala veću šansu za povećanje izvoza poljoprivrednih proizvoda u Rusku Federaciju, izjavio je danas predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović ističući da je to od velike koristi za naše poljoprivrednike i da je potrebno što pre usvojiti Strategiju ekonomske saradnje sa Rusijom

Zbog sankcija Rusije prema Evropskoj uniji, ali i krize u odnosima Rusije i Turske, koja je veliki izvoznik mesa, voća i povrća u ovu zemlju, naši poljoprivrednici sada imaju dodatnu priliku da, po povlašćenim uslovima, plasiraju svoje proizvode na tržište Rusije, poručio je Popović prilikom posete Lazarevcu, navodi se u saopštenju stranke.

On je istakao da "Srbija već 15 godina ima bescarinski sporazum sa Rusijom kakav nema nijedna druga zemlja u svetu".

"Sve što proizvedemo u Srbiji možemo da izvezemo u Rusiju bez carina", dodao je on i istakao da sporazum pruža mogućnost povećanja izvoza, jer naši proizvodi, pošto su oslobođeni carina, koštaju od 15 do 20 odsto jeftinije od konkurencije iz drugih zemalja na ruskom tržištu.

On je naglasio da Srbija ne koristi dovoljno prednosti ovog sporazuma i da je zato hitno potrebno usvojiti Strategiju ekonomske saradnje sa Rusijom.

"Apelujem na državu da što pre formira institucije koje će pomagati naš izvoz u Rusiju po uzoru na iste takve institucije koje imamo za razvoj saradnje sa Evropskom unijom. To je prilika za povećanje našeg izvoza na rusko tržište, ali i za privlačenje ruskih investicija u Srbiju. To je ključ za nova radna mesta", zaključio je Popović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track