Nikolić: Dačić mi nije konkurencija, pobedio bih ga na izborima
Foto: Rojters

Odlučan

Nikolić: Dačić mi nije konkurencija, pobedio bih ga na izborima

Politika -
Pošto ja najviše putujem Srbijom, ja vrlo dobro znam da bih danas ubedljivije pobedio nego na prethodnim izborima, naveo je predsednik Srbije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uveren je da bi ubedljivo pobedio na narednim predsedničkim izborima i da mu aktuelni ministar spoljnih poslova i lider socijalista Ivica Dačić nije konkurencija.

Nikolić je na pitanje da li je tačno da mu je Dačić najozbiljnija konkurencija na narednim predsedničkim izborima zapitao: "Da li stvarno mislite da on može da mi bude konkurencija?''"Ali, ako u drugoj godini mog mandata neko počne da priča da će biti predsednik Srbije, onda nešto s njim nije u redu", naveo je Nikolić.

Uveren je, kaže, da će njegov mandat trajati onoliko koliko to Ustav Srbije predviđa zato što o tome koliko je on dobar ne odlučuje nijedan pojedinac, niti politička stranka već građani na referendumu.

"A pošto ja najviše putujem Srbijom, ja vrlo dobro znam da bih danas ubedljivije pobedio nego na prethodnim izborima", rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije je rekao i da je Srbija mnogo toga učinila da Kosovo i Metohija ne bude prepreka na njenom putu ka Evropskoj uniji.

"A, ako misle da će prepreka biti uklonjena ako mi priznamo Kosovo i Metohiju - to se nikada neće desiti", rekao je Nikolić.

(RTS/Federalna)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track