Nikolić: Ne volim Dačića, ali sam nekako na njegovoj strani
Foto: Aleksandar Jovanović

Predsednik Srbije

Nikolić: Ne volim Dačića, ali sam nekako na njegovoj strani

Politika -
Ne mogu da kažem da volim Ivicu Dačića, ja ga i ne mrzim, nemam razloga, zašto bih ga voleo, ali ne bih voleo da se to bilo kome desi. Ovo nije napad na njega zbog nekog poluživota, nemorala, ovo je nešto što treba da radi ozbiljna država, policijska istraga, to nije za javnost. Kad to procuri u javnost onda je čovek već osuđen. Sad cela Srbija verovatno misli - pa vidiš ti ovo, rekao je šef države

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je povodom objavljivanja snimka Ivice Dačića sa Rodoljubom Radulovićem da nije dobro kada takvi materijali procure u javnost i da time treba da se bavi istraga.

"Ne bih voleo da se to bilo kome desi“, rekao je Nikolić za Sputnjik. Predsednik Srbije je kazao da bi se pridružio onima koji osuđuju Dačića da je to deo sudskog postupka u kome bi se dokazala njegova krivica i da je osuđen, ali da je sve dotle dok ga osuđuje javnost "nekako na njegovoj strani".

Predsednik Srbije ističe da nikad nije učestvovao u takvim stvarima i da ne voli da se tako nešto dešava bilo kome. Nikolić je rekao da Dačić ne pripada političkoj stranci koju voli i da voli samo SNS, te da bi sa te strane mogao da kaže da je to dobro i da će mu propasti stranka, ali da ne može jer je u pitanju čovek, porodica i drugi ljudi iz njegove stranke.

"Ne mogu da kažem da volim Ivicu Dačića, ja ga i ne mrzim, nemam razloga, zašto bih ga voleo, ali ne bih voleo da se to bilo kome desi. Ovo nije napad na njega zbog nekog poluživota, nemorala, ovo je nešto što treba da radi ozbiljna država, policijska istraga, to nije za javnost. Kad to procuri u javnost onda je čovek već osuđen. Sad cela Srbija verovatno misli - pa vidiš ti ovo", rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije je upitao i šta ako Dačić nije znao sa kime razgovara i da je i to moguće. "Veoma je moguće da nije znao sa kim razgovara. Možda vi danas razgovarate sa nekim čovekom za kog bi kroz dve-tri godine moglo da se ustanovi da se danas bavio prodajem droge, oružja, a da vi o tome ništa ne znate i da se pojavi u društvu i da vas neko snima", naveo je predsednik Srbije.

Podsetio je da je on lično često bio meta "najodvratnijih napada" usmerenih na njegovu porodicu ili na funkciju koju obavlja, ali da mu se još nije desilo da ga neko nekakvim snimkom ili na bilo koji drugi način poveže sa organizovanim i teškim kriminalom. "Valjda bi bilo normalno u svakoj državi da se istraga vodi i da detalji istrage ne cure, a da tužilaštvo odluči je li to delo za sankciju ili nije“, zaključio je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track