NIKOLIĆ: Nema bolje vlade od SNS i boljeg premijera od Vučića
Foto: Printscreen

7 godina SNS

NIKOLIĆ: Nema bolje vlade od SNS i boljeg premijera od Vučića

Politika -
Nema boljih od vas, a bolji ste nego kada sam postao predsednik države. Bolji ste nego kada sam doneo jednu od najtežih odluka u životu, da postanem prvi predsednik kojem su svi građani jednaki, a ima ljubav samo prema jednoj stranci - vašoj, našoj, mojoj, rekao je Nikolić

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da nema bolje vlade od vlade Srpske napredne stranke i boljeg premijera od Aleksandra Vučića i poručio članovima stranke da niko ne može da ih pobedi i da ne dozvole sami da to učine.

"Nema boljih od vas, a bolji ste nego kada sam postao predsednik države. Bolji ste nego kada sam doneo jednu od najtežih odluka u životu, da postanem prvi predsednik kojem su svi građani jednaki, a ima ljubav samo prema jednoj stranci - vašoj, našoj, mojoj", rekao je Nikolić na obeležavanju sedme godišnjice SNS.

On je dodao da su mu u srcu najmiliji i stranka, pozivajući naprednjake da se za istinu, pravdu i našu Srbiju bore časno, argumentovano, hrabro i uporno.

"Neki na nama, još ne ispravljajući greške, primenjuju drugačije aršine, ponašaju se nedostojno i stavljaju nas pred izbor obećanog boljeg života i u zaprećenog ostajanja u siromaštvu. A mi do boljeg života bismo možda stigli ako prodamo dušu đavolu i sami ozvaničimo otimanje Kosova i Metohije", rekao je Nikolić i poručio:

"To može onaj koji nema i pretke ni potomke - niko", poručio je Nikolić. Predsednik Srbije je dodao da će uvek biti uz svoje nekadašnje stranačke kolege, i kada im je teško i kada im je nešto lakše. "I nemam i ne želim nikuda, i zato me zaboli svaka vaša nedaća i obraduje svaki vaš uspeh. Tako je i sa svojima", rekao je Nikolić.

Nikolić je dodao da oni koji se ponekad naljute na njega, nisu u pravu, ali da imaju pravo, dok oni koji glume da su ljuti na njega možda nisu dobri ljudi.

"Ne ljutim se, ali ne treba im to. Ne može da se osigura bolje mesto u društvu tako što vređaš bilo koga, pa ni mene. Samo me od vas, od svojih, boli više nego od drugih. Ako je do mene, ja opraštam, ionako svima nama ima ko i kada da prašta", podvukao je Nikolić. On je nekadašnjim stranačkim kolegama čestitao sve dosadašnje, ali i buduće uspehe i poželeo im da ne zaostanu.

"Preuzeli smo državu u najteže vreme, a doživeli da o Srbiji s poštovanjem govore oni koji za koje su Srbi bili, a možda smo i sada, samo oni koji treba kažnjavati do iscrpljivanja", rekao je Nikolić.

Predsednik je dodao i da Srbija ima prijatelje širom sveta, koji, uprkos rizicima, podržavaju našu zemlju i da to čine jer smo to prijateljstvo zaslužili. S druge strane, kako je istakao, neki su i danas nepravedni prema nama, ali da tu nepravdu čine oborene glave, krijući lice pred našim pogledom "nemajući odgovor pred našim pitanjem - Šta je razlog i da li biste voleli da se ono što činite nama jednog dana desi vama? Nikolić je naglasio i da građani veruju svojoj naprednjačkoj vladi i da se ta vera nije umanjila ni kada su uvedene mere štednje i kada su smanjivane plate i penzije.

"A nije se umanjila jer ekonomski rezultati počinju da nas ohrabruju. To je vera u vas, u sve nas koji vodimo zemlju trnovitim putem da bismo vašoj deci i deci vaše dece omogućili život dostojan čoveka. To je vera u Aleksandra Vučića", rekao je predsednik Srbije. On je nekadašnjim stranačkim kolegama poručio da se potrude da deo tereta i odgovornosti skinu sa Vučićevih leđa i da ih sami ponesu.

"A ti Aleksandre izdrži. Izdrži zato što niko ne može da formira vladu bolju od vlade SNS, zato što u Srbiji niko ne može da vodi vladu bolje od tebe", istakao je Nikolić.

Kako je ocenio Srbiji će biti još teže, kako za njenog premijera, tako i za sve nas, ali da će biti bolje za Srbiju. "A ja sam uvek tu da vas podržim i da pomognem, i kada me radujete i kada me neko od vas rastuži, i kada me ne bude. Tako je bilo i tako će da bude", zaključio je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track