NIKOLIĆ O EVROPSKOM PUTU SRBIJE: Želimo članstvo u EU, ali ne po cenu priznavanja Kosova!
Foto: Zorana Jevtić

Beskompromisna borba za mir u regionu

NIKOLIĆ O EVROPSKOM PUTU SRBIJE: Želimo članstvo u EU, ali ne po cenu priznavanja Kosova!

Politika -

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da Srbija želi da bude punopravni član Evropske unije, ali da nikada neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije.

"Beskompromisno se borimo i protiv već jasno iskazane namere da nas ponovo uvuku u sukobe u regionu. Sada vam kažem - Srbija ne želi nikakve svadje, sukobe i ratove", rekao je Nikolić na komemoraciji stradalima na stratištu u Jajincima u Drugom svetskom ratu.

Nikolić je dodao da se Srbija zalaže za mir i saradnju u čitavom regionu i svetu i da, kako je rekao, svadju i istoriju ostavimo iza nas i okrenemo se saradnji.

On je rekao da to nije jedina bitka koju Srbija vodi, već da se manje ili veće bitke vode iz dana u dan, a da je posebno važna ona vezana za Kosovo.

ISTORIJA SATKANA OD TUGE Nikolić na stratištu u Jajincima: Da se zverstva više nikada ne ponove!

Nikolić je rekao da se Srbija bori da ne dozvoli ulazak samoproklamovane države Kosovo u UN, kao i da će već sledeće godine ponovo biti pred izazovom kako da spreči ulazak Kosova u Unesko.

"Borimo se za oporavak ekonomije, za nova radna mesta, za pravo da sami biramo prijatelje", rekao je Nikolić i dodao da aktuelna generacija mora da radi tako da je se ne postide oni koji su za nju dali živote i da na nju budu ponosni oni kojima ostavlja Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track