NIKOLIĆ: Popio sam kafu s Karićem, šta je tu loše?
Foto: Zorana Jevtić

Predsednik Srbije potvrdio da se sreo sa biznismenom u Rusiji

NIKOLIĆ: Popio sam kafu s Karićem, šta je tu loše?

Politika -

SANKT PETERBURG - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potvrdio je danas da se sa predsednikom BK Grupe Bogoljubom Karićem video za vreme vojne parade u Moskvi, te da bi se ponovo sastao sa njim, jer, kako je rekao, u tome ne vidi ništa loše.

- Sastao sam se sa Bogoljubom Karićem za vreme vojne parade u Moskvi, sastao bih se opet i ne mislim da sam išta kriv. Popio sam kafu s njim, kao što bih popio sa svima vama", rekao je predsednik Nikolić u Sankt Peterburgu, gde je juče otvorio počasni konzulat Srbije.

Predsednik je do detalja ispričao da ga je Karić tada pitao kada će protiv njega biti ukinuta optužnica, na šta mu je on odgovorio da se time u Srbiji bave pravosudni organi. "I dalje smatram da je optužnica protiv njega (Karića) politički motivisana", dodao je predsednik Srbije.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Predsednik Nikolić je precizirao da je sa Karićem bio u Moskvi u istom hotelu, gde ih je za vreme vojne parade smestila ruska administracija."Mi smo stari poznanici i prijatelji. On je u Rusiji potpuno slobodan čovek i danas kada bi ga ponovo sreo popio bih kafu sa njim, i to bih isto učinio tu pred vama", naveo je predsednik Srbije.

Predsednik je ispričao i da je Kariću rekao: "Slušaj Bogoljube, ne očekuj da neko sada otići i reći skinite optužnicu protiv Karića ili podignite optužnicu. To vreme je prošlo i time se sada bave nadležni pravosudni organi".

"I da me je neko ranije pitao da li sam se sreo sa Karićem, rekao bih da jesam i ne vidim šta je tu loše", jasan je predsednik Srbije.

Predsednik je rekao i da ni na koji način neće otežati Bogoljubu Kariću, ali ni olakšati, jer, kako je rekao, ne utiče na pravosuđe. "Znate, kada sretnete čoveka koga poznajete u Moskvi, ne mogu da okrenem glavu, jer to prosto ne liči na mene", naveo je predsednik Srbije.

(Tanjug/Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track