NIKOLIĆ: Srbija je odlična destinacija za kineske investicije
Foto: Tanjug/Rade P

Povoljan poslovni ambijent

NIKOLIĆ: Srbija je odlična destinacija za kineske investicije

Politika -
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas na sastanku sa delegacijom kineske investicione grupe „Hong Kong vsa internešnal investment" da je Srbija odlična destinacija za kineske investicije, jer može da ponudi vrhunske uslove poslovanja i stručnu i obrazovanu radnu snagu.

"U poslednje tri i po godine Srbija je, u saradnji sa domaćim i stranim kompanijama, stvorila povoljan poslovni ambijent kako bi ostvarila najbolje moguće uslove za priliv novih investicija“, rekao je Nikolić.

On je ocenio da su odnosi Srbije i Kine su trenutno na najvišem mogućem nivou i da to predstavlja dodatni podsticaj za zajedničke projekte.

Generalni direktor kineske investicione grupe „Hong Kong vsa Internešnak investment" Jing Guoping rekao da je ta investiciona grupa veoma zainteresovana za ulaganje u eksploataciju prirodnih resursa, kojima je Srbija izuzetno bogata, kao i za izvoz na treća tržišta u kooperaciji sa srpskim kompanijama.

On je dodao da kineske kompanije znaju da Srbija ima povlašćeni pristup na brojna svetska tržišta i da je to izuzetno značajno za buduću saradnju njihove investicione grupe sa srpskim preduzećima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track