NIKOLIĆ: Srbija neće dozvoliti da je iko iznenadi
Foto: Zorana Jevtić

Posle ratnohuškačkih poruka iz Sarajeva

NIKOLIĆ: Srbija neće dozvoliti da je iko iznenadi

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da Srbija prati situaciju u Bosni i Hercegovini i da neće dozvoliti "da je bilo ko iznenadi".

On kaže da je posle ratnohuškačkih poruka koje su stigle iz Sarajeva prikupio sve relevantne bezbednosne informacije.

Savet za nacionalnu bezbednost još neće držati sednicu povodom političkih tenzija u BiH, ali to ne znači da ne pratimo situaciju, rekao je Nikolić u izjavi za Večernje novosti.

"Razgovarao sam a predsednikom vlade Aleksandrom Vučićem, predstavnicima pojedinih služzbi ali i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije kome sam predočio potrebu da vojska svoje redovne aktivnosti obavlja sa mnogo više paznje zbog okolnosti na koje ne možemo da utičemo i situacije koja nas svakako dotiče," rekao je Nikolić.Nikolić kaže i da je na zapaljive izjave pojedinaca iz BiH Srbija reagovala više da bi se smirile tenzije u regionu nego što im pridaje značaj.

"O političkim implikacijama bi moglo da se raspravlja nakon bilo kakve reakcije Bakira Izetbegovića, koju s pravom očekujemo. Halilović je minoran političar i s njim bi mogle da raspravljaju neke naše 'junoše' političari'", rekao je on.

(Tanjug/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track