NIKOLIĆ: Srbiju ne treba deliti ni kada se diže spomenik
Foto: Zorana Jevtić

NIKOLIĆ: Srbiju ne treba deliti ni kada se diže spomenik

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da podizanje spomenika nije u nadležnosti predsednika Republike, ali ukazuje da Srbiju ne treba deliti ni kada se podiže spomenik.

Komentarišući polemiku u javnosti o podizanju spomenika bivšem predsedniku SRJ Slobodanu Miloševiću Nikolić je ocenio da kada se podiže spomenik, treba raspravljati o tome da li će on poslužiti da građani iskažu svoje jedinstvo ili svoje sukobe.

"Ne treba Srbiju deliti ni kad se podiže spomenik", poručio je Nikolić.

Smatra i da taj spomenik ne bi dugo fizički opstao, zato što bi mnogi koji se, kako je rekao, predstavljaju kao demokrate, bili spremni da se služe i vandalizmom.

"Mislim da nam ta polemika danas nije bila potrebna. Sve traži svoje vreme, i kao svaki građanin Srbije očekuejm odluke i onda o tim odlukama razmišljam", rekao je Nikolić.

Kako je rekao, stav o tome je već dao, ponovivši da su Srbi podeljeni po pitanju Slobodana Miloševića, kao i po pitanju drugih ličnosti.

"O političarima nećete imati jedinstven stav nikada. Možda 100 ili 200 godina kasnije, kada ljudi zaborave kako je to izgledalo", rekao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track