NJU NI SLOBA NIJE MOGAO DA OBUZDA: Marija, sine, TI SI TERORISTA, idi leči se!
Foto: Darko Vojinović/AP/Beta

Porodična drama Miloševića iza zidina Centralnog zatvora

NJU NI SLOBA NIJE MOGAO DA OBUZDA: Marija, sine, TI SI TERORISTA, idi leči se!

Politika -

BEOGRAD - Iza zidina Centralnog zatvora u Beogradu, u kome je Slobodan Milošević bio smešten posle hapšenja 2001. godine, odvijala se prava porodična drama.

Serijal Kurira o Miloševićevom boravku u CZ otkriva da je on najteže razgovore iao sa svojom ćerkom Marijom, čiji temperament nikako nije mogao da obuzda."Gde si, teroristo!", podravljao bi je verovatno aludirajući što je Marija tokom njegovog hapšenja u rezidenciji u Užičkoj pucala iz pištolja.

Slobi je bilo dozvoljeno da u pritvoru na raspolaganju ima kuvalo. Jednom prilikom, tokom posete, zamolio je Mariju da za njih troje skuva kafu. Međutim, ona je tada eksplodirala.

Miru zvala Partizanka

- Nisam ja došla u zatvor da vam kuvam kafu i da budem kafe-kuvarica. Sve me boli, i bubreg i stomak, i sve mi redom otkazuje, tako da neću dočekati četrdeset godina. Zar ne vidite da je sve otišlo u p...u materinu - urlala je Marija, na šta je Sloba pokušao da je smiri:

- Marija, sine, šta to govoriš? Zašto ne odeš kod lekara i ko ti je prepisao terapiju?Tek je na te njegove reči Marija poludela.

- Niko! Tebi je očigledno dobro ovde u zatvoru, a ovoj partizanki (pokazujući na majku) zadovoljstvo je da dolazi ovde, ona ionako ima iskustva u zatvorskim posetama iz partizanskih dana. Bilo bi krajnje vreme da prestanete da se ponašate kao da ste u partizanima i da počnete realno da razmišljate. Ja nisam u tim vašim partizanskim pričama, ne pripadam tu gde ste vi, ja sam iz neke druge priče. Ti sve radiš sam i na svoju ruku, nisi se konsultovao sa porodicom ni kada si raspisivao izbore, pa sam ja to saznala tek iz novina. E pa sada vidi. Došao je smak sveta u Srbiju, sve je poplavljeno, čak i zatvori, voda je ljudima do prvog sprata. Ovde poplava, tamo zemljotres, negde vulkani. Samo se vi smejte. Ne dolazim četiri dana, a kad dođem, vi mi se smejete kao da sam glupi Avgust i samo se međusobno domunđavate - siktala je Marija.

Sloba "provadžisao"

Marija Milošević i Mirjana Marković u posete su uvek dolazile u dva automobila, svaka za sebe. Prilikom upoznavanja sa nadzornikom Miodragom Savićem, zvanim Mačak, s kojim je Sloba provodio dosta vremena, Mirjana ga je pitala:

- Kako ti se sviđa moja ćerka, je li lepa?

- Lijepa je.

Marija je ljutito odgovorila:

- Šta to pitaš?! Da sam ružna ko akrep, on bi rekao da sam lepa.

Prema svedočenju tadašnjeg upravnika zatvora Dragiše Blanuše, Marija je jednom briznula u plač i optužila oca da je maltene dobrovoljno otišao iza rešetaka.

- Do svega ovoga nije trebalo da dođe da si se odupro, a ti si se s njima dogovarao i 31. marta seo u auto. Ja hoću oca pored sebe, a ne oca u Hagu. Ti kao da si doneo odluku da ideš u Hag i koji k..c onda ja tražim ovde kada sve odlučuješ sam i ne savetuješ se sa mnom i majkom, kao da nas dve ne postojimo.

- Marija, sine, smiri se. Život se sastoji od uspona i padova. Šta je trebalo da dozvolim one noći, da vas sve pobiju ili da nevini stradaju? Zadovoljan sam kad je svima vama dobro, i tebi i majci i malom Marku i Marku. Ja ću dostojanstveno sve podneti, ne brinite, neću se ubiti. Sve je to život. Meni će uvek biti dobro ako znam da ste svi vi dobro - pokušao je tada da je uteši otac.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Da li je Sloba ubijen u Hagu ili je još živ - Sve teorije zavere o smrti Slobodana Miloševića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track