NOVA TAČIJEVA PROVOKACIJA I PAKLENI PLAN ZA UCENU SRBA: Srbija nema imovinu na Kosovu?!
Foto: AP

Zlikovac preti

NOVA TAČIJEVA PROVOKACIJA I PAKLENI PLAN ZA UCENU SRBA: Srbija nema imovinu na Kosovu?!

Politika -

ČAGLAVICA - Hašim Tači izjavio je danas u Čaglavici da Srbija nema imovinu na Kosovu i da je odluka kosovske vlade o imovini pravedna, ustavna i zakonska?!

"Srbija nije naslednik Jugoslavije. Odluka Vlade Kosova je pravedna, ustavna i zakonska. Privatna imovina je sveta i ne sme da se dira", tvrdi Tači, komentarišući odluku kosovske vlade kojom se sva nepokretna imovina registrovana na ime SFRJ, Srbije i AP KiM registruje na ime Kosova.

Tači je pozvao predstavnike Srba u centralnim institucijama da se vrate i poručio da je "možda u interesu Srbije da ih drži van njih, ali nije u interesu Srba na Kosovu". Dodaje da u narednom periodu treba doneti važne odluke, a među njima je i formiranje Zajednice srpskih opština. Za to su, kako je kazao, potrebni pripadnici srpske zajednice.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

"Kosovske institucije su spremne", poručio je Tači, prenosi RTV KiM. On je na sastanku sa predstavnicima civilnog društva i medija u Medija centru u Čaglavici rekao i da će kosovske bezbednosne snage biti moderna vojska i faktor mira i stabilnost na Kosovu i u regionu. Tači je, prenosi RTV KiM iz Čaglavice, kazao da je inicijativa za transformaciju BSK u vojsku u skladu s tzv. ustavom.

Ovo je imovina koju prištinske vlasti hoće da otmu Srbiji!

Kako kaže, od predstavnika Srba u institucijama čuo je da ih "Beograd ometa" da podrže predlog transformacije BSK u vojsku. "Ne možemo se konslutovati sa Srbijom oko naših problema", poručio je Tači i dodao da Srbija ima isti odnos prema Kosovu kao i pre sukoba. "Kosovo je vaš dom, zajednička domovina u kojoj svi treba da živimo zajedno", poručio je Tači srpskoj zajednici i istakao da će vojsku Kosova činiti pripadnici svih zajednica.

Tači je rekao da su Kosovske bezbednosne snage u praksi vojska jer su njeni pripadici naoružani, a da je transformacija samo put ka učlanjenju u NATO. "Imaćemo i vojsku i partnerstvo sa SAD", kaže Tači.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja