NOVI PREDSEDNIK DSS-A: Ne mogu da menjam zemlju sa Šutanovcem, Tadićem i Čedom
Foto: Marina Lopičić

O Vučiću ni pozitivno ni negativno

NOVI PREDSEDNIK DSS-A: Ne mogu da menjam zemlju sa Šutanovcem, Tadićem i Čedom

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da ga zanima da promeni politiku zemlje, ali da to nije moguće sa aktienim predstavnicima opozicije Draganom Šutanovcem, Borisom Tadićem, Čedomirom Jovanovićem.

On smatra da je, za razliku od svog stgranačkog kolege i poslanika Djorda Vukadinovića, svrlo važno s kim se ruši vlast i da to može samo s nekim s kim će moći da promeni politiku.

"Sa gospodinom Šutanovcem, Tadićem, Jovanovićem i Radulovićem znam sigurno da neću moći da promenim politiku. Ispašćemo korisni idioti, mi iz DSS, daćemo patriotski odsjaj tom nekom (eventualnom zajedničkom predsedničkom) kandidatu, oni će doći na vlast i nastaviće politiku po kojoj Evropa nema alternativu i pustiće Kosovo", rekao je Jovanović.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Jovanović je za Radio Beograd rekao da premijera Aleksandra Vučića ne poznaje, osim iz parlamenta i da nije fasciniran njime "ni pozitivno ni negativno".Prema njegovim rečima, mnogo više od samog premijera, svog političkog protivnika, njega zanima da promeni politiku zemlje.

Jovanović je dodao da je spreman da preuzme DSS što je pre moguće, što je i rekao na sednici Glavnog odbora stranke, ali i da treba neke tehničke stvari pre toga obaviti, s obzirom na činjenicu da je deo lokalnih odbora u v.d. stanju.Posle njihovog kokonstituisanje je tek moguće sazvati izbornu skupštinu, a za to je potrebno tri do četiri meseca, rekao je Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track